Kick The Vik

28/02/2011

 

Van 18 tot 20 maart moet je in de Zwitserse Oberalppass zijn voor de Kick The Vik competitie.

De wedstrijd, die deel uitmaakt van de Freeride World Tour, is dit jaar aan haar vierde editie toe. Na een twee uur lange hike op 17 maart naar de Maighels Mountain hut – die zowel voor riders en pers als publiek enkel te voet bereikbaar is – kan iedereen nog wat uitrusten voor de Freeride kan beginnen. En laat dat niet toevallig ook de slogan van Kick The Vik zijn: “Freeride and chill, that’s it!”

Kick The Vik is een uniek wedstrijdconcept waarbij de natuur zo min mogelijk wordt aangetast. Geen snowmobiles, helicopters of liften, geen ontploffingen om lawines te veroorzaken, … Enkel daar waar het van nature uit veilig is om te skiën, zal de wedstrijd plaatsvinden. Maar zelfs dan zijn er voor de deelnemers nog opties te over. Het unieke aan Kick The Vik is dat de deelnemers zelf kunnen kiezen welke van de twee bergkanten zij willen gebruiken om zijn of haar afdaling op te doen. En moesten deze twee kanten door extreme weercondities toch niet bruikbaar zijn, blijven er altijd nog vier back-uproutes over. Op deze manier worden steeds de beste sneeuw en de veiligste voorwaarden verzekerd.

Met slechts 20 deelnemers in haar eerste editie, is Kick The Vik in haar vierde jaar uitgebreid naar een wedstrijd met liefst 60 riders. 20 hiervan worden geselecteerd op basis van hun resultaten vorig jaar, 35 worden gekozen uit de – dit jaar 130 – inschrijvingen, de overige 5 zijn local riders en wildcards.

Meer informatie vind je op http://www.kickthevik.com/

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief