Val Gardena sluit winterseizoen af met spectaculaire reuzenslalom

03/03/2011

 

Op zondag 3 april 2011 sluit Val Gardena het winterseizoen af met de 15e editie van de Südtirol Gardenissima. Met een lengte van 6 km en een hoogteverschil van 1000 meter is de Südtirol Gardenissima de langste reuzenslalom ter wereld. De 620 deelnemers variëren van wereldkampioenen tot amateurs en strijden in verschillende categorieën om de snelste tijd. Toeschouwers genieten naast spannende wedstrijden van veel zonuren en gunstige tarieven. Kinderen tot 8 jaar skiën en verblijven zelfs gratis.

Vanaf half negen ’s morgens staan de deelnemers van de Südtirol Gardenissima klaar op 2518 meter hoogte op de Mount Seceda. Het parcours is vier keer langer dan iedere andere reuzenslalom. Een goede concentratie, techniek en uithoudingsvermogen zijn nodig om de snelste tijd neer te zetten. De prijsuitreiking vindt om half vier ’s namiddags plaats in het Iman Centre in Santa Cristina.

Skiën in de zon

In het voorjaar genieten wintersporters in Val Gardena van lange zonnige dagen, witte pistes en talrijke evenementen, waaronder de Südtirol Gardenissima. Daarnaast bespaar je dankzij de speciale arrangementen zoals de ‘Sun Specials’ (skipas en accommodatie) flink op de kosten. Bij de ‘Kids Specials’ verblijven kinderen tot 8 jaar kosteloos in de hotelkamer van de ouders en ontvangen een gratis skipas (1 kind per volwassene). De aanbiedingen zijn geldig van 19 maart 2011 tot het einde van het winterseizoen op 10 april 2011.

Voor meer informatie, ga naar www.valgardena.it

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief