Samuel Anthamatten eerste op het Nissan Russian Adventure Sochi 2011.

07/03/2011

 

Met nog één stop voor de finale staat Samuel Anthamatten op de eerste plaats in het klassement van de Freeride World Tour.

Dit weekend vond in het Russische Sochi het vierde evenement van de Freeride World Tour 2011 plaats. Na een spectaculaire val tijdens een backflip moest de Franse Jérémy Prévost zijn eerste plaats in het klassement afstaan aan de Zwitserse Samuel Anthamatten, die met een perfecte line, beladen met snel technisch skiën en perfecte landings na cliff jumps van 400 meter, zijn eerste FWT-overwinning haalde. De Franse Aurélien Ducroz, winnaar van de FWT 2009, behaalde een indrukwekkende tweede plaats ondanks een gescheurde quadriceps. De welverdiende derde plaats was voor de Oostenrijkser Stefan Hausl.

Samuel Anthamatten kan zijn voorlopige overwinning nog niet goed geloven:

“Vandaag hebben de beste skiërs immense sprongen gemaakt, waarbij je echt heel proper moest landen om een goede score te behalen. Ik heb tijdens deze tour al zoveel geleerd van iedereen, het is echt ongelooflijk dat ik nu bovenaan sta.”

Speciaal aan deze wedstrijd was dat enkel de resultaten van de tweede dag gebruikt werden. Door verloren gegaan bagage, kon een groot deel van de skiërs enkel deelnemen met kledij, boots en ski’s van hun collega’s. Om de wedstrijd toch eerlijk te houden, besliste de organisatie om deze eerste dag te schrappen en enkel dag twee te laten tellen wanneer iedereen zijn eigen bagage terug in handen had.

De volgende stop van de Freeride World Tour is de Swatch Big Mountain Fieberbrunn in Oostenrijk op 12 maart 2011. Dit is de voorlaatste stop, met als laatste de finale op 19 maart 2011 in Zwitserland op de Nissan Xtreme Verbier.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief