Königsleiten, een ideale uitvalsbasis voor een perfecte vakantie

08/03/2011

 

Zillertal Arena in het Oostenrijkse Tirol behoort met haar 166 kilometer piste bij de 5 grootste skigebieden van Oostenrijk. De 114 kilometer rode, 42 blauwe en 10 zwarte pistes tussen de 2500 en 1300 meter, wintersporters van alle niveaus en leeftijden met een gelukzalige glimlach aankomen en met ietwat droeve blik vertrekken. Het domein bestaat uit drie dorpen, met elk hun eigen charme.

Vanop de piste heb je een mooi uitzicht op Königsleiten.

Zo staat Gerlos bekend om haar bruisende après-ski en nachtleven en Zell im Zillertal om haar rodelbanen, terwijl Königsleiten een gemütliche en familiale sfeer uitstraalt. En net voor die gezelligheid besloot een medewerker van Wintersportgids een week te verhuizen naar een chalet in Königsleiten.

Door de chalets en bossen weet je meteen dat je in Oostenrijk zit.

Het Oostenrijkse gevoel

“Königsleiten is een gezellig dorpje, waar de typische chalets je meteen dat Oostenrijkse vakantiegevoel geven. Onze chalet lag vlakbij de pistes. We waren dagelijks vroeg uit de veren om vanaf half tien op de pistes te kunnen staan. De ene dag trokken we eens tot in Gerlos om het snowpark uit te proberen, de andere dag bleven we meer in de buurt van onze chalet, zodat we daar ’s middags konden gaan lunchen. Dat snowpark in Gerlos was best nog leuk, met zelfs een kicker zo hoog dat niemand van onze groep hem uit durfde te proberen. De halfpipe tussen Königsleiten en Gerlos lag er dan weer minder goed bij.”

Ondanks het gebrek aan sneeuw, werden de pistes mooi onderhouden.

Van zon naar sneeuw en een zeer achterwerk

“Al had het reeds enige tijd niet gesneeuwd, men zorgde er steeds dat de pistes er tiptop bij lagen. ’s Nachts zag je de enorme sneeuwmonsters vertrekken om de pistes terug klaar te maken voor de volgende dag Al kwam er daardoor nergens zand of gras door, vallen was op deze harde ijslaag niet aangenaam! Anderzijds was het dan wel enorm mooi weer. Elke dag was het 25°C – in de zon en uit de wind, weliswaar – wat het heerlijk ontspannend maakte om op je board te staan. Reden genoeg dus om elke dag vroeg op te staan en tijdig op de piste te verschijnen.”

In bar Cin Cin zat de sfeer er steeds goed in.

“Nochtans werd de après-ski niet geschuwd. Königsleiten heeft enkele discotheken en bars, zodat er voor elk wat wils is, zonder die drukte van Gerlos achterna te gaan. Wij trokken ons elke avond terug in de bar Cin Cin. Zo rustig overdag als terras, zo typisch jolig gaat het er na sluiting van de pistes aan toe als après-skibar. Achteraf wordt de bar zelfs een restaurantje en nog later een kleine discotheek, maar daar wachtten wij meestal niet op. Ons vond je na de après-ski in onze chalet terug voor een hapje en nog een laatste glas.

Mooi meegenomen in Königsleiten is dat het eten en drinken er vrij goedkoop zijn. Je betaaltde gangbare prijzen in cafés en restaurants, maar ten opzichte van andere skigebieden krijg je er heel wat voor. En de prijzen in de supermarkten waren zelfs vergelijkbaar met België.”

De Big Aircontest 'Gloryfy Bastards' in Gerlos was de moeite waard.

Go Go Anthony!

“Absolute top was de laatste avond, wanneer we met z’n allen naar de Big Air Contest “Gloryfy Bastards” in Gerlos gingen kijken, een wedstrijd van het brillenmerk Gloryfy Unbreakable. Allemaal luidkeels supporteren voor de Belg Anthony Smits natuurlijk, de oudere broer van Seppe. Jammer genoeg niet luid genoeg, want hij eindigde net naast het podium op een mooie vierde plaats.”

Ook zonder ski's kan je genieten van de sneeuwvalleien.

Wat er nog meer te beleven valt

“In het Zillertalgebied is een SuperSkiPass zeker een aanrader. Daarmee geraak je op nog méér pistes, tot een totaal van 636 kilometer pistes.  En zelfs als je een dag niet op board of planken wil staan, valt er in de buurt altijd wel iets te beleven. Zillertal Arena staat ook bekend om haar zeven kilometer lange rodelbaan en haar Winterwanderungen.”

In Königsleiten kan elke leeftijd zich perfect amuseren.

“Net daarom is Königsleiten geschikt voor mensen van elke leeftijd. De gemoedelijke sfeer in het dorp, de enorme verscheidenheid aan pistes en de perfecte verbinding met elk ander dorp in het Zillertalgebied zorgen voor een ideale skivakantie voor jong en oud.”

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief