St. Patricksday op ski’s

14/03/2011

 

Groene sneeuw, goud zoeken en goedkoper skiën.

Volgens recente gegevens van www.skiinfo.be zijn er wereldwijd meer dan 100 skigebieden die nu hun Ierse pubs extra promoten. De Ierse pubcultuur is dan ook geliefd in de apres-ski scene van Canada tot in Japan. Vooral rond St. Patricksday wordt de beleving heviger, waarbij vele skigebieden iets extra’s doen voor de wintersporters.

Skigebied Brodie in Massachussetts ging wel heel erg fanatiek met Saint Patricks Day om. Niet alleen het bier kreeg een groene kleur, ook voegde men een kleurstof toe aan de sneeuwproductie, waardoor er op groene sneeuw geskied kon worden. Helaas is Brodie vandaag de dag niet meer operationeel… maar er zijn talrijke skigebieden die originele evenement organiseren.

De top 10 voor St. Patricksday volgens skiinfo.be

1. Zoek de pot goud van de dwerg

Kom verkleed als dwerg, of in je beste groene kostuum) naar Alpine Meadows in Californië. Zoek mee naar de goudpot van de dwerg die ergens op de berg verborgen is. Degene die hem vindt wint een Alpine Meadows gouden cadeaupakket en een skipas voor de rest van het seizoen.

http://www.skiinfo.be/Skigebiedsinformatie/AlpineMeadows-EUSALPIN-103-nl.jhtml

2. Groene eieren als ontbijt

Mount Snow in Vermont is waarschijnlijk een van de populairste skigebieden met St. Patricksday. Tijdens een dagvullend programma komen 10.000 wintersporters samen en voor je het weet, is het feest al volop bezig. Het begint om 8.00 uur met een groene eierenontbijt. http://www.skiinfo.be/Skigebiedsinformatie/MountSnow-EUSMTSNOW-103-nl.jhtml

3. Goedkoper skiën dankzij het ‘Geluk van de Ieren’

In Waterville Valley, New Hampshire betaal je slechts $17 om te skiën of snowboarden op de 17e maart. In Machester’s Chill Factore (indoor skipiste in GrootBrittanië) betaal je £17 voor twee uur op de skipiste.

http://www.skiinfo.be/Skigebiedsinformatie/WatervilleValley-EUSWATER-103-nl.jhtml

4.  Ierse stoofpot eten

Skigebied Nevis Range in Schotland organiseert een rit met de kabelbaan naar het Snowgoos-restaurant waar u geniet van een Guinness en een Ierse stoofpot voor £9.50.  De Hüsi Bar in Interlaken, Zwitserland is een van de andere plaatsen waar Guinness en Ierse Stoofpot geserveerd worden op St. Patricksday.

5. Doedelzak spelers spelen traditionele Ierse muziek

Geniet van oude volksmuziek met de doedelzakspelers van Denver’s Emerald Society in Burke en Riley’s Irish bar in Breckenridge, Colorado. In Breckenridge zijn er ook Celtische danseressen en “beor ghlas” (groen bier).

http://www.skiinfo.be/Skigebiedsinformatie/Breckenridge-EUSBRECK-103-nl.jhtml

6.  Groene kleding = skipas met 50% korting

Ga gekleed met een groene hoed, helm of skijas en je krijgt twee skipassen voor de prijs van een in Alyeska. Ook hier is groen bier te verkrijgen aan de Sitzmark Bar.

http://www.skiinfo.be/Skigebiedsinformatie/AlyeskaResort-EUSALY-103-nl.jhtml

7.  Ierse apres-ski in Sunday River

In Foggy Goggle in Sunday River, zal Garovoy tijdens St. Patricksday een Ierse apres-ski organiseren met traditionele Ierse muziek.

http://www.skiinfo.be/Skigebiedsinformatie/SundayRiver-EUSSUNDAY-103-nl.jhtml

8.  Word gezoend na “Tabhair pog dom taim Eireannach”

Waar je ook op de pistes onderweg bent, probeer eens iemand te benaderen met de woorden: “Tabhair pog dom taim Eireannach”. Ze zullen verast zijn wanneer je dit vertaalt met ‘ “Kiss me! I’m Irish.” (Let op: dit kan misschien niet werken voor niet-Ieren – daarentegen juist wel voor echte Ieren)

9.  Ierse rockmuziek in Mount Snow

Na enkele Guinness en groen eten komt de feeststemming er al goed in in Mount Snow in Vermont. Laat je helemaal gaan en sluit je dag af met echte Ierse rock van The Gobshites uit Boston.

http://www.skiinfo.be/Skigebiedsinformatie/MountSnow-EUSMTSNOW-103-nl.jhtml

10.  Vergeet St Patrick, Wacht op Sint-Jozef

Als je genoeg St. Patricksday gevierd hebt of toe bent aan een ander thema, dan is er goed nieuws. Op 19 maart (slechts 48 uur later) is het tijd voor Sint-Jozef, de welbekende echtgenoot van de maagd Maria en ‘vaderfiguur’ van Jezus Christus.

De beste manier om het feest van Sint-Jozef te vieren in Zwitserse skigebieden is om gratis skipassen uit te delen aan iedereen genaamd naar deze heilige. Zo kan elke Jozef van deze aanbieding profiteren in Bettmeralp. Maar vergeet zeker je legitimatiebewijs niet!  http://www.skiinfo.be/Skigebiedsinformatie/AletschArena-ECHALETS-103-nl.jhtml

Bron

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief