Stefan Hausl wint Swatch Big Mountain Fieberbrunn

14/03/2011

 

Als laatste evenement voor de FWT finale eindigt Oostenrijker Hausl op de eerste plaats van het algemene klassement.

Op het vijfde en laatste event voor de grote seizoensfinale in Verbier, Zwitserland volgend weekend, haalde elke rider het beste boven in de Swatch Big Mountain Fieberbrunn dit weekend. Sommigen onder hen hadden de punten nodig om een uitnodiging voor Verbier te bemachtigen, terwijl anderen die reeds aan de top stonden enkel probeerden te winnen om hoger te scoren voor de overall title. Het waren uiteindelijk twee Oostenrijkers die de eerste en derde plaats beklommen, met een Zweed tussen hen in op de tweede plaats.

Zo werd met Oostenrijker Stefan Hausl het haast achterhaalde cliché “de laatsten zullen de eersten zijn” toch nog eens in gebruik genomen. Stefan stond duidelijk achter, maar door hard op te treden nam hij al snel de leiding. Zijn mooi gelande 15-meter air kon het publiek goed bekoren en ook de propere line die hij afsloot met een old-school “Spread Eagle” viel goed in de smaak.

“Het was echt een perfecte  dag”, zegt Hausl. “De weercondities waren enorm moeilijk, maar we gokten een beetje en uiteindelijk hebben de meeste Oostenrijkers de juiste beslissingen gemaakt. Dit is mijn eerste overwinning op een FWT-evenement en nadat ik op de derde plaats eindigde in Sochi ben ik superenthousiast. Fieberbrunn is de ideale piste voor mijn stijl: in het begin erg stijl en moeilijk door de grote rotsen, dan een stuk waar ik wat snelheid kan tonen en dan, op het einde, de mogelijkheid om twee of drie leuke dingen te doen.”

De Zweed Reine Barkered eindigde net achter hem, goed voor een mooie tweede plaats. Op de derde plaats stond Fieberbrunns eigen Matthias Haunholder.

De overwinning van Hausl zorgt voor een nieuwe volgorde in het algemene klassement van de Freeride World Tour. Hausl staat nu op de eerste plaats met 4300 punten, gevolgd door de Zweedse winnaar van vorig weekend Samuel Anthamatten met 4295 punten. Op de derde plaats staat de Fransman Aurélien Ducroz met 4180 punten.

Meer info op www.freerideworldtour.com

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief