Freestyle op hoog (en Oostenrijks) niveau

30/03/2011

 

Zaterdag 26 maart 2011 kwamen dertig snowboarders en freeskiers samen in het Snowpark van Fiss Ladis voor de Oberland Open. De toeschouwers konden rustig toezien vanuit de chill area met een smakelijke barbecue, koude drankjes en groovy beats en genoten van de Freestyle actie. De riders vochten op de Kicker en Rail in een twee uur durende jam sessie en toonden prachtige tricks.

De freestylers hadden twee uur om zich te bewijzen op kickers van 15 en 17 meter. Ook op de Down Rail, de Flat/Down Box en de Rainbow Box lieten ze hun kunsten zien. Elke 30 seconden startten afwisselend een snowboarder en skiër om het publiek te laten genieten van wat Freestyle vuurwerk.

De freeski winnaar van vorig jaar, de Oostenrijker Raphael Schweiger, overtuigde ook dit jaar de jury van zijn kunnen en haalde dankzij een Cork 7 en enkele Cork 9 Tails de eerste plaats binnen. Ook zijn Switch 900s en 270s on and out the Down Rail konden de jury bekoren.

De top was tevens volledig Oostenrijks, met op de tweede plaats Markus Brandauer en op de derde plaats Gottfried Gramm. De categorie “Best Trick” ging ook naar een Oostenrijker, namelijk Andreas Herbst.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief