Meer sneeuwzekerheid in Wintersport Arena-Sauerland

22/09/2011

 

“De grootste sneeuwpret ten noorden van de Alpen“. Voor Wintersport-Arena Sauerland is dat tegelijkertijd een belofte en een uitdaging.

Om te blijven beantwoorden aan de standaarden voor kwaliteit en sneeuwzekerheid die mensen gewend zijn uit de alpine skigebieden, zetten ze hier opnieuw een flinke stap voorwaarts. Met nieuwe liften en besneeuwingsinstallaties en de uitbreiding van het uniforme ticketsysteem, blijft Wintersport Arena Saueerland moderniseren.

De skiliftcarrousel Winterberg innoveert deze winter flink. Het aantal sneeuwzekere pistes neemt verder toe en twee nieuwe stoeltjesliften –een 4-persoons en een 6-persoons- geven het gebied nu negen supersnelle liften. Daarmee worden de wachttijden bij de liften tot een minimum beperkt. Ook in het skigebied Willingen wordt de liftcapaciteit uitgebreid. De gondelbaan op de Ettelsberg brengt binnenkort elk uur 2800 mensen naar de sneeuwpret. Daarmee heeft de gondelbaan de grootste capaciteit van alle Duitse skigebieden. Ook het skigebied Postwiesen in Neuastenberg heeft moderniseringen van de liften aangekondigd.

Met zes skigebieden is de Wintersport-Arena CARD het grootste samenwerkingsverband voor tickets buiten de Alpen. Met de aansluiting van het skigebied Bödefeld-Hunau komt het totaal op zeven. Kaarthouders kunnen zo met slechts één ticket van bijna honderd verschillende afdalingen genieten. Dat is bijna zestig kilometer aan pistes, waarvan dertig kilometer besneeuwd is.

Wie maakt de meeste hoogtemeters? En wie zet de meeste afdalingen op zijn naam? In het skigebied Postwiesen en het skigebied Willingen ben je daar zo achter. Alle prestaties worden bijgehouden door de key-card van het ticketsysteem die elke skiër bij zich heeft. Ook nieuw en vooral gemakkelijk is de mogelijkheid om online tickets te kopen. Geld besparen kunnen wintersporters bij de skiliftcarrousel Altastenberg. Daar krijgen grootgebruikers door middel van een bonussysteem gratis kaarten.

Sneeuwzekerheid blijft altijd een belangrijk onderwerp. Nieuwe sneeuwkanonnen zorgen in het skigebied Willingen ervoor dat de pistes nog sneller wit worden. Belangrijk is dat de verbindingshelling bij de Köhlerhagen nu continu besneeuwd kan worden. Ook de skiliftcarrousel Winterberg schaft nieuwe sneeuwmachines aan. Daardoor telt het gebied op de Winterbergse Kappe een besneeuwde helling meer. Ook de skigebieden Postwiesen, Snow World Züschen, de skicarrousel Altastenberg en het skigebied Bödefeld Hunau kondigen aan de besneeuwingsinstallaties verder uit te breiden.

Snowboarders in wording hebben de keus uit drie Funparks in de Wintersport-Arena Sauerland. Het Funpark in Willinger krijgt komend seizoen een opknapbeurt. Het park gaat dan ook onderdeel uitmaken van het Snow & Sun Park“ vlak bij de Sonnenlift.

Meer informatie op  www.wintersport-arena.de

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief