Gletsjerfeest in Pitztal

26/09/2011

 

In het weekend van 29 oktober 2011 vindt op de Pitztaler gletsjer Tirol’s hoogst gelegen gletsjerfeest plaats. Twee dagen lang kunnen bezoekers deelnemen aan een uitgebreid activiteitenprogramma waarin ‘hoog’ en ‘groots’ de rode draad vormen.

Tijdens de tweede editie van Tirol’s hoogste gletsjerfeest hebben bezoekers de keuze uit een scala van activiteiten. Zo testen toerskiërs onder begeleiding van ervaren berggidsen de nieuwste skimodellen, Lawinepieper(LVS)-apparatuur en lawine-uitrustingen op het LVS-zoekveld. Ook kunnen gratis de nieuwste ski- en snowboard materialen van topmerken gepast worden. Om de prestaties en het comfort te testen is er een reuzenslalom parcours aangelegd met zelftimer. Wie op zoek is naar actie, aanschouwt de ijswanden van dichtbij tijdens het ijsklettern. Op zaterdag is er een vliegshow met spectaculaire stunts. Het zonneterras van gletsjerrestaurant Kristall fungeert als ‘party-zone’ met een sneeuwbar, ligstoelen, een reuze grill en een DJ. Alle programmaonderdelen van Tirol’s hoogste gletsjerfeest zijn gratis toegankelijk voor bezoekers met een geldige liftpas. Een 2-daagse liftpas kost € 77 voor volwassenen en € 46 voor kinderen.

Cross country skiën op de gletsjer

Het in 2010 geopende cross country centrum op de Pitztaler gletsjer viert het nieuwe seizoen op 5 en 6 november. Cross country skiërs met een geldige liftpas kunnen deelnemen aan wax-workshops en trainingen onder begeleiding van professionals. Ook kan het nieuwste materiaal getest worden op de strak geprepareerde loipen tot 2.740 meter. Het programma biedt uitdaging voor zowel ambitieuze amateurs als verenigingen en sportclubs.

Meer informatie op www.pitztaler-gletscher.at en www.pitztal.com.

 

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief