Het is de hoogste wintertijd

12/10/2011

 

De Nederlandse Ski Vereniging, SnowWorld Landgraaf en de Johan Cruyff Foundation organiseren “Het is de hoogste wintertijd”. In de nacht van 29 op 30 oktober, wanneer de wintertijd ingaat, proberen skiërs en snowboarders de afstand Nederland – Sochi af te leggen, in totaal 2646 kilometer! Het doel is om geld in te zamelen om aangepaste wintersporters te steunen op hun weg naar de Paralympics. Voor deze uitdaging zoekt de organisatie 140 sportieve deelnemers. “Het is de hoogste wintertijd” is de afsluiter van de campagne “Wintersport begint in Nederland” waarmee de Nederlandse Ski Vereniging de winter inluidt. De deelnemers aan deze sneeuwmarathon betalen bij inschrijving 100 euro per persoon, evt. gesponsord door hun persoonlijke omgeving. Daarnaast wordt er geld ingezameld via andere kanalen en een aantal organisaties werkt belangeloos mee om deze wintersportnacht tot een groot succes te maken. De deelnemers moeten in totaal maar liefst 14.000 euro ophalen. Het is dus belangrijk om mee te doen.

Vanaf 20:00 ’s avonds tot 10:00 ’s ochtends wordt er in SnowWorld Landgraaf afgedaald op de indoorpiste. Om het doel te behalen zullen de deelnemers, in teams van 2 personen, minimaal 14 uur op hun ski’s of snowboard door moeten brengen. Het afleggen van de vele kilometers naar Sochi is een ambitieus doel en het is spannend of dit gaat lukken. Gelukkig zijn de Paralympische sporters en ambassadeurs van de Johan Cruyff Foundation aanwezig om de deelnemers een hart onder de riem te steken. Iedereen met ski- of snowboard ervaring kan meedoen, je dient te beschikken over voldoende energie en een gouden hart!

Voor meer informatie en inschrijven: www.wintersport.nl/hoogstewintertijd

 

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief