Laax: meer sneeuw, meer snowpark!

18/10/2011

 

Het Zwitserse LAAX bouwt haar toppositie als geliefde familie- en freestyle bestemming in Europa consequent verder uit. De nieuwe 6-zits stoeltjeslift ‘Alp Dado’ brengt de wintersporter dit seizoen nog sneller en comfortabeler op de piste. Beginnende skiërs en snowboarders kunnen zo makkelijk in het nieuwe familievriendelijke beginnersdeel op Crap Sogn Gion komen en de eerste bochten en sprongen leren. Met het nieuw ontworpen Snowpark ‘Ils Plauns’, bieden de vier Snowparken tesamen maar liefst 90 obstakels, voor zowel beginners als gevorderden.

Dit jaar kunnen wintersportliefhebbers gegarandeerd vanaf 3 december genieten van de eerste afdalingen. Aangezien alle pisten in LAAX tussen 1000 en 3000 meter liggen en 70% daarvan ook nog eens boven de 2000 meter, is het gebied het gehele seizoen sneeuwzeker. Een uitbreiding van sneeuwkannonen garandeert volop ski- en snowboard plezier van begin december tot eind april.

Om wintersporters van alle niveau te laten genieten van de vele mogelijkheden die het gebied te bieden heeft, investeert LAAX de komende jaren in de verdere ontwikkeling van de infrastructuur. Dit seizoen brengt de nieuwe 6-zits stoeltjeslift ‘Alp Dado’ wintersporters nog sneller naar boven. Vijf andere liften staan in de planning voor de komende seizoenen. Met ‘Snow & Park’ ontstaat er voor skiërs, snowboarders en freestylers in het gebied tussen Crap Sogn Gion en de nieuwe lift ‘Alp Dado’, een compleet, veelzijdig en sneeuwzeker aanbod.

Ook voor gezinnen

LAAX heeft in samenspraak met de ski- en snowboardschool Flims Laax Falera, een klein skigebied binnen het skigebied gecreëerd, dat ideaal is voor gezinnen. Een deel met volop afwisseling en waar men veilig en overzichtelijk kan oefenen. Het gebied rondom Crap Sogn Gion vervult hiermee de wens van vele gezinnen. Het nieuwe beginnersdeel maakt het voor aanvangende skiërs en boarders makkelijk om gewend te raken aan wintersport. Nieuw ontwikkelde beginnerlessen garanderen snelle vooruitgang en na 2-3 dagen kan men met een zeker gevoel de pisten betreden. ‘We willen skiën en snowboarden zo makkelijk mogelijk maken, ook voor mensen die zich nog niet zo goed op de latten voort kunnen bewegen. Daar is een nieuwe vorm van lesgeven voor nodig. Een moderne manier van ski- en snowboardles geven waarbij deelnemers van alle niveau op een uitdagende en speelse manier de juiste oefeningen aangeboden krijgen’, zegt Ivan Capaul, manager van de ski- en snowboardschool LAAX. ‘Hiervoor hebben we met het nieuwe beginnergebied, in combinatie met het beginners Snowpark, de ideale condities geschapen’.

Freestylers

Freestyle en LAAX horen bij elkaar zoals strand & zee en winter & sneeuw. Zonder LAAX zou de Freestyle scene zich in de Alpen niet ontwikkeld hebben tot wat het nu is; een jonge en innovatieve discipline, die aan wintersport nieuwe en creatieve facetten heeft toegevoegd. Wat betreft het aanbod aan Snowparken en halfpipes, loopt LAAX voorop. Het resultaat; LAAX is de thuisbasis voor vele freestylers, skiërs en snowboarders. Gedurende het seizoen herbergt LAAX dan ook een reeks van grote internationale evenementen waaronder de Burton European Open (7-14 januari 2012), de BRITS (18-25 maart 2012) en het SnowFest (1-7 april 2012). Freestyle is een levensinstelling geworden van de jonge wintersportgeneratie en LAAX biedt daar een uitstekende basis voor. LAAX heeft al sinds jaren de grootste halfpipe van Europa (140 meter lang met 3 meter hoge wanden) en de vier Snowparken bieden maar liefst een totaal van 90 obstakels. Voor ieder niveau is er een ‘eigen’ Snowpark; de highlight dit seizoen, is het nieuwe Snowpark ‘Ils Plauns’ met een lengte van ongeveer 1500 meter en een 15-tal obstakels van een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Het beste bewijs dat LAAX continue innoveert, is de vorig jaar geopende Freestyle Academy. Achter het academische begrip schuilt Europa’s eerste Indoor Freestyle hal, met trampolines, een ‘quarterpipe’, een landingsplaats gevuld met foam en nog veel meer. Direct aan het dalstation in Laax is de voormalige tennishal omgebouwd tot een reuze speelplaats voor freestylers. Onder leiding van ervaren leraren kan men hier in een veilige omgeving sprongen, rotaties en salto’s oefenen, waarna ze later in de sneeuw makkelijk tot uitvoer te brengen zijn. Zelfs nadat de liften gesloten zijn, kan hier nog maximaal getraind worden.

www.laax.com

 

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief