Nieuws uit Tirol

20/10/2011

 

De winter met al haar pracht wordt in de regio’s en skigebieden van Tirol ook dit jaar weer feestelijk geopend met concerten, feesten en natuurlijk met veel sport. Eindelijk staat hij vast: Tirols Skiopening 2011.

De kleurrijke start van het seizoen van ijs en sneeuw zijn natuurlijk de 5 Tiroler Gletscher. Bij de Hintertuxer Gletscher is dat niet helemaal van toepassing, want tenslotte biedt het enige Oostenrijkse skigebied, dat het hele jaar geopend is, 365 dagen per jaar plezier op de piste. www.hintertuxergletscher.at

Als de freeski- en snowboardscene zich vanaf eind september warm gedraaid heeft op de Kaunertaler Gletscher, dan worden de winterse levensgeesten opgewekt door sportieve wedstrijden en hete party’s. www.kaunertaler-gletscher.at

De piste is wit en de lucht is blauw, heeft men op de Stubaier Gletscher gedacht en men heeft de opening van dit jaar het motto oktoberfeest gegeven. Van 3 tot 6 november gaat het er sportief aan toe, als het “SportScheck Gletscher Testival” uitnodigt voor de grootste materiaalcontrole van de Alpen. www.stubaier-gletscher.at

Ook in het Pitztal wordt het seizoen begroet en meteen maar dubbel: bij het Gletscherfeest op 29 en 30 oktober en een week later nog een keer bij de Langlaufopening op 5 en 6 november in het nieuw gebouwde Langlaufzentrum. www.pitztaler-gletscher.at

De regio St. Anton am Arlberg nodigt van 2 – 4 december uit voor het Ski Open Festival. Drie dagen lang kunnen de gasten dan het nieuwste pistemateriaal testen en bij de St. Anton Ralley hun talenten bewijzen. Voor de stemming zorgt de SWR3-Coverband, voor een glinstering in de ogen de “Schneekristallwoche” met bijzonder gunstige seizoenstartaanbiedingen. www.stantonamarlberg.com

Van 2 – 4 december wordt er ook in Serfaus-Fiss-Ladis gevierd. Tijdens het “Snowfestival” kunnen de gasten zich verheugen op party’s en shows. Als speciale highlight ter gelegenheid van de “Fun & Action Days” kunnen nieuwsgierigen op 3 december de hele dag gratis met de “Fisser Flieger” en de “Skyswing” het winterse landschap op een speciale manier beleven of liever gezegd vliegend ontdekken. www.serfaus-fiss-ladis.at

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief