Winter voor het hele gezin in Tirol

26/10/2011

 

Wie dit winterseizoen een bezoek brengt aan Tirol, heeft de keuze uit een scala aan spannende en ontspannende activiteiten. Naast ski- en snowboardlessen, kunnen kids en ouders hun energie kwijt tijdens het snowtuben, ijsklettern, iglo bouwen of de yeti jacht. Om ook de man des huizes tot rust te laten komen, introduceren de Tiroler wellnesshotels ‘men only’ arrangementen met peelings, massages en lichaamshouding analyses.

Skilessen zijn misschien wel het belangrijkste element voor een geslaagde wintervakantie. Om deze te promoten biedt Silberregion Karwendel gratis skilessen, materialen en lifttickets voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In ski resort Venet genieten kids van 3 tot 6 jaar van gratis skilessen. Voor meer info en voorwaarden: www.gratisskikurs.com, www.tirolwest.at.

Wie zijn ski’s een dag in de berging wil laten, hoeft zich niet te vervelen. Je kunt namelijk ook razendsnel naar beneden roetsjen tijdens het snowtuben in Serfaus-Fiss-Ladis. Ook het ijsklettern en indoor klettern bieden uitdaging voor het hele gezin. Dankzij de verschillende klimroutes, die gemarkeerd zijn met kleuren, vindt iedereen eenvoudig een traject op zijn niveau.

In het Pitztal worden de handen uit de mouwen gestoken bij het iglo bouwen. Met een beetje hulp creëren ook de allerkleinsten een mooi koepel van ijs. Op het plateau van Seefeld gaan geruchten de ronde dat er een yeti is gesignaleerd. Kids proberen zijn schuilplaats te ontdekken via sporen in de sneeuw en andere aanwijzigen. Voor de oudere kinderen (vanaf 14 jaar) zijn er hondenslede workshops. Ouders stappen ook op de slede of vermaken zich met een lama tour.www.nature-lounge.com

Dat wellness niet alleen voor vrouwen is, bewijst Tirol met de ‘men only’ wellness arrangementen. Bij de massages en peelings wordt gebruik gemaakt van kruiden, oliën en kristallen uit de regio die de beste uitwerkingen hebben op een stevige mannenhuid. Daarnaast wordt de conditie op de proef gesteld door een personal trainer en krijgen de mannen tijdens een analyse advies over hun lichaamshouding. www.wellness.tirol.at

 

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief