Vuurspuwende draken op de pistes van Ischgl

03/01/2012

 

Begin volgende week verrijst op de piste van Ischgl (Tirol) in de Silvretta Arena weer een aantal opvallende sneeuw- en ijssculpturen. Het thema van de 19e editie van het evenement Shapes in White, is ‘Draken’. Van 9 tot 13 januari 2012 gaan professionele beeldhouwers druk aan de slag met het creëren van metershoge kunstwerken. Voor publiek zijn de sculpturen, tot begin mei, gratis te bewonderen.

Dit jaar staan de sculpturen volledig in het teken van het Chinese jaar van de draak. Van ‘Grisu het kleine draakje’ tot een speciaal gecreëerde ‘Tiroler IJsdraak’. Vorig jaar was het thema ‘Vampiers’.

Een deskundige jury beoordeelt vooraf de vele ingezonden ontwerpen van professionele beeldhouwers en kunstenaars. Slechts tien internationale teams krijgen de kans om hun ontwerp te realiseren tijdens het evenement Shapes in White. Vrijdag 13 januari om 15.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.

Ook het publiek maakt kans op fantastische prijzen. Door te stemmen op je favoriete sculptuur maak je kans op 2 overnachtingen met ontbijt in een 4-sterren hotel in Ischgl inclusief een 2-daagse skipas, een PlayStation®3 of een 2-daagse skipas Silvretta Arena Ischgl-Samnaun. Voor meer informatie: www.ischgl.com

Met meer dan 238 km piste van de Silvretta Arena, behoort het wintersportgebied van Ischgl/Samnaun tot de beste van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000, is de sneeuwzekerheid groot.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief