Unieke en veelzijdige wintersportvakantie in Graubünden

05/01/2012

 

Maar liefst 2.200 kilometer pistes vinden sneeuwsportliefhebbers in Graubünden. Maak  kennis met de witte veelzijdigheid van het vakantiegebied nr. 1 van Zwitserland, een unieke reisbestemming in de Alpen. De 4 strafste Graubündner belevenissen op een rij…

Vals tot grote hoogte.

Winterplezier ver van de hectiek van de grote skigebieden – daarvoor staat het kleine maar fijne Vals. Met pistes tot 3.000 m hoogte zijn hier geen wachttijden en carvers komen op de brede hellingen helemaal aan hun trekken. Snowboarders waarderen de oneindige veelzijdigheid van het wilde freerideterrein op de „Dachberg“.  Sinds de ontsluiting door een moderne 8-persoonsgondelbaan ben je in een oogwenk midden in het skigebied.

Geheimtip voor freeriders.

Disentis, in het Surselva, heeft zich in de laatste jaren tot freeridegeheimtip ontwikkeld. Het brede berglandschap en de onbebouwde hellingen gelden als lawineveilig. Ook minder ervaren freeriders, sneeuwschoenwandelaars en skitochtenliefhebbers vinden hier passende gebieden.

Tip: de skiproducent „Zai“ laat geïnteresseerde bezoekers graag het productieproces van hun hoogwaardige ski’s zien en biedt tevens testmogelijkheden.

 

De pistes van de sterren – St. Moritz en Lenzerheide.

Altijd al eens over de steile Wereldbekerpistes willen skiën en je kunnen bewijzen? In Lenzerheide wordt in 2013 voor de vierde keer de Wereldbekerfinale skiën gehouden. In St. Moritz vinden jaarlijks de Wereldbekerwedstrijden voor de dames plaats. De officiële Wereldbekerpistes zijn hier voor iedereen toegankelijk. Met een gemiddelde hellingshoek van 31% en een maximale steilheid van 66% behoort de piste in Lenzerheide tot de zwaarste van de Wereldbeker – en de damesafdaling is zelfs de steilste ter wereld.

 

Europa‘s eerste indoor -freestylehal.

Laax breidt zijn aanbod in het freestylebereik steeds verder uit. Hier ontmoet je met een beetje geluk bekende sportprofs zoals Iouri Podlatchikov, Eero Ettala of Markus Keller. In de Free­style Academy, die uniek is voor de Alpen, vinden snowboarders en freeskiërs, maar ook mountainbikers en skateboarders een reusachtige oefenspeelplaats voor hun tricks. In de Freestyle Academy zijn ook beginners en families van harte welkom.

Dit is slechts een greep uit vele unieke belevenissen! Een wintervakantie in Graubünden is een onvergetelijke ervaring, een aaneenschakeling van niets dan boeiende momenten in een regio waar alles aanwezig is voor skiërs en niet-skiërs, op en naast de pistes, met een uniek toeristisch aanbod, gekenmerkt door kwaliteit en gezelligheid.

Ski voor meer info snel naar nl.graubuenden.ch

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief