Freeski-trip!

09/01/2012

 

Gedurende deze dagen word je ondergedompeld in de wereld van het off-piste skiën en tourskiën met een ervaren gids en met alle veiligheidsaspecten.

Onze doelstelling, skiën in verse poedersneeuw. Het zachte glooiende gevoel van diepsneeuw ervaren. Een maagdelijke afdaling doen na een inspannende klim naar de top op ski’s met vellen. De pure natuur op zijn mooist te voelen, te zien, te ervaren. Het pure genieten met skivrienden tijdens zalige afdalingen… En achteraf alles nog eens “herbeleven” tijdens een welverdiende après ski met de sneeuwgenoten.

Het programma: Woensdag 14 maart kom je aan en krijg je meteen je skipas om in te skieën in eigen groepjes in alle gebieden van het Salzburgerland.
Eventueel kan je de dinsdagavond reeds aankomen (meerprijs) en op die manier van een rustig nachtje genieten. Je kan dan zelf al vrij inskiën en het gebied van Zell am See, Saalbach-Hinterglemm of andere gebieden gaan verkennen.

De volgende dagen neemt een ervaren gids je mee, weg van de pistes en bijhorende drukte, op zoek naar de perfecte afdaling in de beste sneeuw.
voor we daarmee starten krijgen we van onze gids een veiligheidspakket (Pieps-Sonde-Schop) ter beschikking gesteld. Hij leert ons hoe en wat we ermee kunnen doen, wat te doen als er problemen zijn of in geval van een lawine. Op bepaalde tijdstippen zijn er testski’s van de Oostenrijkse topmerken Ficher en Hagan ter beschikking. Lawinemateriaal van Pieps kan ook getest worden.
Zaterdag 17 maart is de laatste skidag, waarbij onze gediplomeerde berggidsen je de verborgen valleïen laten ontdekken. Wie wil (meerprijs) kan zaterdagnacht nog blijven slapen, om dan de zondag uitgerust terug te rijden.

Verse sneeuw en sneeuwzekerheid: Iedere ochtend kijken we samen met onze gids waar die verse sneeuw kan gevonden worden. Indien het in een naburige vallei heeft gesneeuwd, gaan we daar naartoe. We zoeken inderdaad de ideale sneeuwcondities.
Gedurende 4 dagen beschikken we over een ‘Salzburger super ski card’. Deze geeft ons toegang tot meer dan 700 verschillende liften in 23 verschillende gebieden in de vallei!
Zo kunnen we steeds op zoek naar de beste omstandigheden. Met de wagens verplaatsen we ons naar de uitgezochte locatie. Op die manier garanderen we sneeuwzekerheid en met de ervaren gidsen die de omgeving door en door kennen, vinden we altijd een plaats met maagdelijke diepsneeuw.

Onze uitvalsbasis: Hotel Max bevind zich in Zell am see, een skigebied met ongekend

e mogelijkheden in het hart van het Salzburgerland. Het moderne 4 sterrenhotel ‘Living Max’ is volledig vernieuwd en is voorzien van alle faciliteiten. De Belgische gastvrouw verwent ons graag.
De wellness, fitness, massages… het is de ideale plaats om tot rust te komen na een intensieve dag in de sneeuw! Ook op culinair vlak zullen we blijven genieten van deze reis! En uiteraard is ook een gezellige bar hier zeker een hoogtepunt!
We verblijven er in half pension formule. Wie wil kan een lunchpakket bestellen.
Testskies en materiaal : Als klap op de vuurpijl kunnen we verschillende ski’s uitproberen van de Oostenrijkse topmerken Hagan en Fischer. Deze merken bieden ons de luxe om hun verschillende artikelen daadwerkelijk uit te proberen. Zo kunnen geïnteresseerden ervaren welke ski’s hen het beste liggen alvorens over te gaan tot de aankoop. Maar gewoon even de verschillende soorten testen, zonder koopverplichtingen is uiteraard ook mogelijk. Genietend uitproberen blijft hier ook het magische sleutelwoord!

14 tot en met 17 maart 2012
Off-piste, freeride & tourski shortski

Inbegrepen:
4 dagen en 3 overnachtingen in Hotel Living Max**** Half Pension in Zell Am Zee, Oostenrijk
4 dagen Salzburger Superski Card
Ervaren gids 3 dagen
Testski’s van Hagan & Fisher, lawinemateriaal van Pieps
Kostprijs: 750 Euro

 

 

 

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief