Freeride World Tour

13/01/2012

 

In een groeiende samenwerking tussen de Swatch Freeride World Tour, de Subaru freeskiing World Tour en The North Face Masters of Snowboard waardoor het sterkste deelnemersveld ooit werd samengesteld. Noord-Amerikanen domineerden zowel de ski – en snowboardwedstrijden. Met zijn uitgestrekte ski-en snowboardopties, warme gastvrijheid en consistente jaarlijkse sneeuwval, kunnen weinig bestemmingen in Noord-Amerika rivaliseren met Revelstoke – alle tekenen wijzen erop Revelstoke dat uitgroeide tot een steunpilaar van de Freeride World Tour.

Ski Contest – Results

Op wat een iconische wedstrijd op de Freeride World Tour zou worden, kaapten de Noord-Amerikanen het podium bij zowel mannen als vrouwen weg. 

Een perfecte ‘bluebird’ dag in de diepe pow op de reus Mac Daddy gelegen in het hart van de Revelstoke Back Country – het was een  big-mountain Freeride wedstrijd. De toon na dag 1 was gezet, de Canadese Kye Petersen verstevigde zijn greep op het veld met een moeiteloos uitziende run op deze steile en in hoge mate blootgestelde locatie. Schoon, helder en evenwichtig over de hele run, had Kye een zeer sterke run Als hij dit niveau handhaaft, is de 21-jarige Canadees duidelijk erg moeilijk om dit jaar te verslaan. Kye merkte op: “Ik wilde gewoon naar beneden geraken en op mijn voeten blijven. Deze wedstrijd was werkelijk op het hoogste niveau, met de beste skiërs van Noord-Amerika en Europa, en ik ben blij om aan de top hiervan te staan.

“Tweede plaats ging naar de Amerikaanse skiër Oakley White Allen, waarvan de jury onder de indruk was door zijn supervloeiende lijn. Met een gigantische glimlach op zijn gezicht verklaarde White-Allen: “Ik volgde exact dezelfde werkwijze vanaf dag één en dat was zeer aangenaam om te skiën. De derde was Drew Tabke die zich een weg baande tussen de technische jumps en lande bijna non-stop de gekste dingen in het onderste deel! 

Franse skiërs Adrien Coirier en Jeremy Prevost haalden net niet op het podium met een 4e en 5e plaats respectievelijk. Duitse Basti Hannemann bevestigde zijn goede vorm aan het begin van het seizoen met een andere solide prestatie en eindigde op de 9e plaats. Andere vooraanstaande Europese kanshebbers Aurelien Ducroz en Samuel Anthamatten crashten beide.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief