Toptalent Dries Van den Broecke schrijft Belgische Skigeschiedenis

23/01/2012

 

Zaterdag 21 januari, 13u behaalde Dries Van den Broecke de zilveren medaille in de slalom op de Jeugd Olympische Winterspelen in Innsbruck (Oostenrijk). Voor een niet-Alpenland, tussen de wereldtop, is dit een unieke prestatie.

Na, pech in de vorige wedstrijden (Super G en Super Combiné gevallen en een fout in de 1ste manche van de Reuzenslalom) kon hij donderdag al een zeer goede 2de manche van de Reuzenslalom skiën. Vandaag in de slalom deed hij dus nog veel beter, hij finishte voor de Oostenrijkse, Franse, Italiaanse, Canadese,…toppers en moest enkel de Zwitser Sandro Simonet laten voorgaan. (uitslag in bijlage)

De Youth Olympic Games zijn in het leven geroepen door IOC voorzitter Jacques Rogge met als bedoeling jonge atleten warm te maken voor de echte Spelen, ze de Olympische waarden mee te geven en de jeugd te motiveren om aan sport te doen. En natuurlijk is het voor hun ook een onvergetelijke ervaring. In augustus 2010 vonden de eerste YOG plaats in Singapore waar de Belgen overigens goede prestaties behaalden. Nu was de eer voor Innsbruck om de 1ste Jeugd Olympische Winterspelen uit de geschiedenis te organiseren.

Op de openingsceremonie werden 3 Olympische vuren ontstoken, het is immers de derde keer dat de Olympische vlam aanwezig is in Innsbruck, eerder al in 1964 en 1976. De Belgen namen toen deel aan het schaatsen, skiën en bobsleeën.
De huidige delegatie bestaat uit 7 atleten en hun begeleiders. Naast het snowboarden nemen de Belgen ook deel aan het skiën, snelschaatsen, kunstschaatsen en ijshockey (skills challenge).

Dries Van den Broecke is 16 jaar en afkomstig uit Lochristi. Hij werd 2 jaar geleden als toptalent geselecteerd voor de Oostenrijkse Topsportschool Ski. Dit was geen gemakkelijke keuze want hij trok op 14 jarige leeftijd helemaal alleen naar Stams (Oostenrijk) om daar zijn talenten optimaal te kunnen ontwikkelen. Al deze inspanningen beginnen dus te lonen.

Via de steun van het Race Center Benni Raich, Bloso, Bewegings Platform, BOIC, Vlaamse Ski en Snowboard Federatie en zijn ouders, probeert zijn omkadering er voor de zorgen dat hij in de best mogelijke omstandigheden en met de best mogelijke omkadering klaar gestoomd kan worden om in de toekomst een prestatie neer te zetten op de Olympische Spelen.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief