Banff Film Festival op tour in België

03/02/2012

 

Nog twee weken woelen en draaien ‘s nachts, maar dan is het eindelijk zover: Vanaf 16 februari begint het Banff Mountain Film Festival aan haar stops in België!

Het festival, genoemd naar het dorp Banff dat je in de Canadese Rocky Mountains terugvindt en waar het eigenlijke festival wordt georganiseerd, trekt er binnenkort weer op uit. De fenomenale films die als overkoepelende thema “de bergen” hebben, kunnen dan ook buiten Canada gaan aanschouwd worden.

Banff is ondertussen internationaal gekend en als het ware een referentie wanneer je praat over “outdoor filmfestivals”. Ook dit jaar doet de selectie films dit imago weer alle eer aan. Van de adrenalinestoten van Free Base – het beklimmen van een berg en er dan weer afspringen – en kayakken, over het doorzettingsvermogen van een wandelaar die van Beijing naar Urumqi stapte of de bekende Uelli Steck die ons meeneemt in een speedclimbing route, tot de prachtige beelden van expedities in Noorwegen, Argentinië en de Verenigde Staten in een zoektocht naar de meest indrukwekkende watervallen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Festivaltour door 34 landen trekt om zo meer dan 200.000 toeschouwers van deze pracht te laten genieten. Want als er iets in de buurt komt van een prachtig uitzicht met je eigen ogen zien na een zware beklimming – of beproeving in het algemeen – dan is het wel deze op groot scherm mee te maken. Mee de beproeving doorstaan van de “hoofdrolspelers” om net als hen beloond te worden op het ultieme gevoel van vrijheid.

In België zal de tournee Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Eigenbrakel Luik, en Namen aandoen.

Twee uur lang worden 5 tot 8 avonturenfilms vertoond die u meevoeren naar ongelooflijk woeste streken waar u de meest spectaculaire expedities, de meest indrukwekkende culturen en de meest extreme sporten ontdekt.

Alle vertoningen worden omkaderd door podiumanimaties, tentoonstellingen en ontmoetingen, en vinden plaats in een supergezellige sfeer.

Voor meer informatie over het festival, ga naar www.banff.be.

De selectie van de films kan je hier vinden, maar VEEL meer informatie hierover zie je binnenkort op www.wintersportgids.be.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief