Hoge pieken met Peak Performance

20/02/2012

 

De afgelopen week waren wij aan het stoeien in een pak poedersneeuw in een deel van de Caucasus, Georgië. Een enorme speeltuin waarover je in de volgende editie van Wintersportgids alles te weten komt. Dankzij de kledij van Peak Performance hielden wij het lekker warm en droog tijdens een aantal flinke beklimmingen en daaropvolgende afdalingen.
Onze bevindingen op een rijtje.

Een lust voor de fotograaf en de garantie dat je nooit onopgemerkt door backcountry en/of pistes scheurt, is het fel oranje setje uit de Heli Line van Peak Performance. Het Heli Alpine Jacket is een drie laags Pro Shell Gore Tex jacket waar wij nu eens werkelijk niets op aan te merken hebben. Het is lekker licht en meer dan perfect waterdicht (waterkolom van 28000!) en heeft een bijzonder groot ademend vermogen. Zweet (en we hebben best wat zweet gelaten tijdens pittige beklimmingen) werd snel afgevoerd en tijdens die ene ‘slecht-weer-dag’ bleven wij heerlijk droog. Het jacket heeft voldoende zakken en grote zakken om alles netjes weg te bergen.Wij deden het zo: de ipod in de radio pocket tijdens het hiken, in de rechterbovenzak kwam de walkie-talkie, kostbare spullen gingen in het borstzakje en de skipas netjes in de zak op de linkermouw. Het jacket is voorzien van een recco systeem, de velcro sluitingen onderaan de mouwen zijn simpel en doeltreffend. Wat ons wel bevalt is de iets lagere rug en de two-way rits aan de voorkant. Net als het zachte doekje om je goggle mee af te wrijven en een nagenoeg perfecte sneeuwvanger.

De Supreme Victory Pants completeren deze oranje outfit. Deze broek is gemaakt van een vierwegs stretch met een Gore-tex performance shell. De broek is voorzien van een warme, maar niet té warme, thermo-cool padding. Hetzelfde verhaaltje als bij het jacket: water- en winddichtheid zijn onovertroffen. Paar details die de pants nog beter kunnen maken: de ventilatieritsen aan de zijkanten mogen wat ons betreft iets langer zijn en de sneeuwvangers aan de onderkant van de broek zijn nogal krap bemeten, waardoor ze maar net over een ski- of softboot passen. Detailkritiek, want zowel jacket en pants zijn heerlijk materiaal. Voor zij die graag gezien worden.

Om de oranje outfit helemaal af te maken, droegen we een purperen Heli Regulate Hood Jacket. Die kleur is niet zomaar toevallig: de ritsen op jacket en pants zijn namelijk in net dezelfde kleur. Het donsjasje heeft een Pertex Quantum buitenlaag, wat het meteen ook winddicht en waterafstotend maakt. Het Advansa Thermo Cool maakt gebruik van een mix aan speciale vezels waardoor het niet enkel bijzonder licht is, maar ook het lichaamsvocht op een optimale manier afvoert. In dit jacket werd op het lichaam meer Advansa Thermo Cool materiaal gebruikt dan in de mouwen. Dat zorgt voor warmte daar waar je die meest nodig hebt. Op de schouders is het jacket verstevigd zodat je je geen zorgen hoeft te maken over slijtage door het schuren van je rugzak. Mooi en functioneel. Zo mooi dat we het ‘s avonds ook gewoon aanhadden om op stap te gaan. Op zoek naar lokale schoonheden.

Voor de echt koude dagen -en die waren er nogal de afgelopen weken in Oost-Europa- hadden we een BlackLight Down Jacket. Warm, lekker warm, heerlijk warm. Onthou die sleutelwoorden. De buitenlaag van deze donsjas is een Gore-windstopper, die eerlijk waar geen zuchtje wind doorlaat. De eerste laag heeft een ThermoCool isolatie, terwijl de tweede laag gevuld is met heel fijne dons. Dat zorgt voor een optimale vulling en biedt warmte op die plaatsen waar je er echt wat aan hebt. De padding is verwerkt in een box-constructie om zo potentiële koude plekken te vermijden. Het grote capuchon past perfect over een helm en kan je met één hand aanpassen. De ritsen zijn waterdicht en dankzij de Gore buitenlaag kan het hele jacket wel overweg met wat regen (uiteraard is een donsjacket niet 100% waterdicht.

Laat ons stellen dat onze doortocht door Georgië niet onopvallend verlopen is. Het oranje setje en de knappe rode donsjas blijven in het geheugen gegrift. Wat ons vooral bijblijft over de gebruikte kledij, is de superieure kwaliteit, het oog voor detail en de heerlijke kleurtjes.

Dat kwaliteit een prijs heeft, daar valt niet onder uit te komen.

Heli Alpine Jacket: € 650

Supreme Victory Pants: € 495

Heli Regulate Hood Jacket: € 275

BlackLight Down Jacket: € 650

 

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief