Katrien Aerts skiet in Jackson Hole! —> M-E-G-A!

23/02/2012

 

Jackson Hole is slechts voor weinigen weggelegd. Katrien Aerts daarentegen weet hier wel raad mee! Check film hier! Katrien Aerts is net terug in Europa na een serieuze rondreis in de VS. Zo heeft ze onder andere ook geskied in het legendarische Jackson Hole! Jackson Hole is een skigebied dat bij veel skiërs wel een belletje doet rinkelen. We zien dit gebied regelmatig in skifilms verschijnen, steeds met prachtige diepsneeuw beelden. Ook de pioniers van het freeriden, de ‘Jackson Hole Airforce’ hadden hier hun thuisbasis.

Katrien Aerts ging na de Dew Tour even Jackson Hole opzoeken om te zien of er daar inderdaad altijd poeder te vinden is. En ja, ze vond er wel wat verse sneeuw!

De meest bekende afdaling in Jackson Hole is ongetwijfeld ‘Corbets Couloir’. Vooral bekend om de indrop, afhankelijk van de sneeuwcondities is dit een indrop tussen de 5 en 10m. Eens je in de couloir zit, is het eigenlijk niet meer zo moeilijk. Het is gewoon een kwestie van erin te geraken. Bij goede sneeuwconditiesis het mogelijk om er gewoon in te springen, maar meestal is het het bovenstuk redelijk ijzig en is dat iets voor de ‘echte pro’s’.De meeste skiers die passeren aan de couloir, draaien om en gaan aan de andere kant naar beneden. Diegene die er toch aan beginnen, laten zich zijwaarts erin glijden of vallen!

 

Hieronder het filmpje van Katrien in Jackson Hole –> HIER!

 

 

 

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief