VALLE D’AOSTA HOST DE EUROPESE SKICOMPETITIE FINALE

29/02/2012

 

Van 13 tot 18 maart 2012 vindt de finale van de Europese skicompetitie plaats in drie verschillende skigebieden van Valle d’Aosta: La Thuile, Pila en Courmayeur. Het is de eerste keer dat Valle d’Aosta dit evenement host.  De keuze voor Valle d’Aosta werd unaniem genomen door de Internationale Ski Federatie (FIS) en onderstreept zo nogmaals de kwaliteit van het dal als wintersportbestemming.

 

Europese skicompetitie
De Europese skicompetitie is een circuit van skikampioenschappen die jaarlijks worden georganiseerd door de Internationale Ski Federatie (FIS) met deelnemers uit de hele wereld. FIS heeft unaniem gestemd op Valle d’Aosta vanwege de geweldige indruk die de regio heeft achtergelaten tijdens de Italiaanse atletiek kampioenschappen en de ‘Military World Games’ vorig jaar. Concurrenten voor het hosten van deze finale waren Slowakije en Spanje.

 

De wedstrijd locaties
De disciplines Downhill, Super G, Reuzenslalom en de Speciale slalom worden geskied in drie verschillende skigebieden van het Aosta dal. La Thuile is de locatie voor de mannen Downhill en de Super G, daarnaast vindt zowel de mannen als vrouwen Reuzenslalom hier plaats. Pila host de Downhill en de Super G voor vrouwen. Het skigebied van Courmayeur is de locatie voor de mannen en vrouwen Speciale slalom. De skiër die op alle onderdelen het beste scoort wint een trofee. Bovendien krijgen de top drie winnaars van elke discipline de mogelijkheid om deel te nemen aan de wereldbeker skiwedstrijden van volgend winterseizoen.

 

Wintersport in Valle d’Aosta
De regio Valle d’Aosta beschikt over vijf grote skigebieden: La Thuile, Pila, Courmayeur, Monte Rosa (Ayas/Gressoney) en Breuil-Cervinia/Valtournenche. Al deze skigebieden hebben vele ski voorzieningen, een goede bereikbaarheid, moderne infrastructuur en mooie accommodaties. Elk skigebied is uniek op zijn eigen manier. Een ding hebben ze echter wel gemeen: honderden kilometers aan skipistes in een prachtig bergdecor. De skipas ‘Valle d’Aosta’ geeft toegang aan alle skigebieden van de regio. Wintersport in Valle d’Aosta is voor een ieder uitdagend, zowel voor ervaren als de onervaren skiërs.

Info
www.visitaosta.be, www.lovevda.it: officiële websites van de autonome regio Valle d’Aosta met informatie over accommodaties, actieve vakanties, bereikbaarheid, kant en klare arrangementen én evenementen.
_______________________________________________________________

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief