European X-games in Tignes komen eraan !

12/03/2012

 

Binnen enkele dagen gaan in Tignes voor de derde keer de European X-games van start. Het beloofd alvast een super editie te worden. Het slopestyle parcours en de half pipe liggen al te blinken in de zon! En volgens de voorspellingen zou dat zonnetje de ganse week blijven schijnen. Ideale omstandigeheden dus voor de freestyle boarders en skiërs.

Bij de boarders is het zeker uitkijken naar Shaun White. Deze Amerikaanse superheld, zal voor de eerste keer van start gaan op deze European X-games. Eens kijken of hij zijn perfecte score van 100, die hij op de X-games in Aspen kreeg, kan herhalen! Of kan Louie Vito, Shaun White eens achter hem laten?

In de Slopestyle is het natuurlijk uitkijken naar onze Belg Seppe Smits. Hij heeft dit seizoen al enkele podiumplaatsen op het hoogste niveau behaald. Hopelijk kan hij zorgen voor de eerste Belgische Winter X-games medaille!

Bij de skiers zal de half pipe een zeer open strijd worden. Topfavoriet Kevin Rolland scheurde vorige week zijn kruisbanden en kan zijn titel hier in Tignes dus niet verdedigen. In de slopestyle is de favoriet natuurlijk Tom Wallisch. Vorig jaar presteerde hij niet zo sterk hier in Tignes, maar momenteel lijkt hij in bloedvorm te verkeren.

Laat ons zeker ook niet de dames vergeten. Hopelijk krijgen we zelfs een Belgische dame aan de start in de half pipe. Katrien Aerts staat momenteel als eerste op de reservelijst. Van zodra iemand ziek of gekwetst wordt, mag Katrien van start gaan. Vorig jaar behaalde Katrien een 7de plaats in Tignes en zou dat graag nog een keer kunnen doen!

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief