Ladies First Challenge

27/03/2012

 

Dit is een geweldige wedstrijd waar de ‘ladies’ echt op de eerste plaats komen. Op vele wedstrijden komen de meisjes wel aan bod, maar toch altijd een beetje in de schaduw van de mannen, waar het niveau een pak hoger ligt. Op deze wedstrijd zijn er geen heren toegelaten, enkel dames op een snowboard of op freestyle ski’s


Verspreid over gans het seizoen zijn er drie kwalificatie wedstrijden geweest. Er was een etappe in Thyon,  ééntje in Wildhaus en gisteren in Leysin. De top 5 van elke etappe mocht dan vandaag aantreden in de grote finale in Leysin. Op de etappe in Wildhaus waren er drie Belgische ski dames aan de start. Karolien en Roosje Schwagten en Celine Van Ballart. Enkel Karolien kon zich daar met een 4de plaats selecteren voor de finale. Gisteren kon ook Katrien Aerts zich plaatsen in de kwalificatie ronde in Leysin.

Vandaag kregen we twee dames aan de start van de grote finale. Karolien deed het uitstekend op de jump. Ze landde een switch 180, 360 en een 540. Spijtig kwam ze op de rails een beetje ongelukkig ten val en dat koste haar toch wat punten. Hierdoor werd ze uiteindelijk 6de. Katrien liet de jury zowel op de jumps als op de rails een technische run zien. Unnatural 360 en een mooie 540 op de jump; op de rails, blindsite switch-ups en 270 outs naar twee kanten. Hierdoor scoorde Katrien allround heel goed en wist ze de tweede plaats te bemachtigen. Op de eerste plaats was de 10 jarige Kelly Sildaru, een super talentje uit Estonië. Merkwaardig is het leeftijdsverschil van maar liefst 25 jaar tussen de nummer  1 en 2! Een bewijs dat freestyle skiën een sport is voor alle leeftijden!

 

 

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief