Snowjam – BK Slopestyle + video

12/04/2012

 

Nadat het Belgisch kampioenschap reeds enkele dagen geteisterd werd door slecht weer en het bijna onmogelijk was om een freestyle discipline af te ronden. 

Vandaag is het uiteindelijk toch gelukt om de wedstrijd te laten doorgaan. Het was geen ‘bluebird’ dag maar de zichtbaarheid was meer dan voldoende en de wind was duidelijk ook gaan liggen. Omdat het weer onzeker was hoe het weer verder zou evolueren werd er een strak schema aangehouden. Voor de riders dus ook een hele opdracht om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Het aantal valpartijen was duidelijk ook iets hoger dan anders.

Bij de senioren was er een zeer sterk deelnemersveld met enkele serieuze kleppers. Onze eigenste Seppe Smits ( wereldkampioen Slopestyle), Kevin Bronckaers en David Vanden boer ( team o’neill) en ga zo maar door … Opvallend was ook Lars Peirtsgale die zeer creatief was in zijn run! Op de bovenste box strapte hij zijn achterste voet los en hitte de andere jumps in one footer met zelfs een backflip! Uiteindelijk werd het uiteraard Seppe die met de eerste plaats ging lopen gevolgd door David Vanden Boer en Phillipe Declercq.

De junioren snowboard werd volledig gedomineerd door Sebbe De Buck. Deze man is duidelijk in topform en zal in de toekomst nog veel potten breken! Sebbe stond samen met Lorenzo Peeters op een tweede plaats en Arthur Lammens op een derde plaats. Deze jonge kerels reden uiteraard ook zeer sterk!

De categorie jeugd snowboard belooft veel talent voor in de toekomst! Deze jongens en meisjes worden begeleidt door de VSSF en zullen niks ontbreken. Misschien zit de nieuwe Seppe Smits hier reeds tussen? Bij jeugd mannen was het Stefke Vandeweyer op de eerste plaats gevolgd door Flor De Laet en Mattice Smans.

Bij de meisjes was het Manon Suffys op de eerste plaats, gevolgd door Lauranne Smans op de tweede plaats en Ellen Hanssens op het derde schavotje.

Een zeer leuke en boeiende wedstrijd. Voorlopig is het nog zeer onduidelijk of de wedstrijd morgen Half Pipe of Big Air zal worden.

BK Slopestyle from Freeze on Vimeo.

 

Seppe Smits – 50-50
Kevin Bronckaers
David Vanden Boer
Podium Senioren
Podium Junioren
Podium dames
Podium Jeugd

podium dames ski

podium junioren ski

Koen Speleman

Podium senioren ski

 

 

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief