Help! Het is zomer en ik wil gaan skiën.

02/08/2012

 

We zitten in het midden van de zomervakantie. De meeste Belgen hopen op zoveel mogelijk zon. Maar er zijn vast ook enkele wintersporters die al vooruit kijken naar de komende winter.Voor wie niet kan wachten tot het weer begint te sneeuwen in de Alpen zijn er verschillende mogelijkheden om nu in de zomer toch van de sneeuw te proeven!

In de eerste plaats kan je terecht op de indoor pistes in België. Even voor enkele uurtjes verkoeling zoeken in
een grote frigo kan deugd doen. Snow Valley te Peer en Ice Mountain in Komen hebben hun deuren de ganse zomer open.
Beide indoor pistes hebben speciale tarieven voor de zomer.

Wie het een beetje verder wil zoeken, kan naar één van de gletsjers trekken in de Alpen. Les Deux Alpes, Tignes en Saas Fee zijn zo wat de gekendste en grootste gletsjers waar men aan zomerski kan doen. Nadeel van zomerski is dat je vroeg uit de veren moet. Je staat al op de latten om 8uur en tegen het middaguur sluiten de pistes. De sneeuw is dan te papperig! In de namiddag kan je tal van andere sporten beoefenen in het dal in een lekker zomerweertje.

Wie nog verder wil gaan en over voldoende budget beschikt, kan zelfs naar het zuidelijk halfrond trekken en de echte winter gaan opzoeken. Chili en Argentinië zijn aangewezen voor de freeriders, freestylers trekken naar de grote snowparken in Nieuw zeeland. Zowel het Belgische Snowboard team en freestyle skiester Katrien Aerts vertrekken komende week naar Nieuw Zeeland. Ze beginnen daar met de voorbereidingen voor het komende winterseizoen. Wil je op de hoogte blijven van wat er in Nieuw Zeeland gebeurt, hou dan zeker deze site in ’t oog!

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief