Katrien Aerts op het podium van de New Zealand Freeski Open!

01/09/2012

 

Afgelopen week vond in Snowpark (Nieuw Zeeland) de Freeski Open plaats. Deze wedstrijd omvat een slopestyle en half pipe wedstrijd.In de slopestyle werd er creativiteit verwacht van de deelnemers met enkele speciale modulles. Bij de dames kregen we een zeer hoogstaande wedstrijd, ondanks de afwezigheid van enkele absolute toppers zoals oa Kaya Turski. De weg lag open voor opkomend talent. Emilia Wint, met ontzettend veel stijl, pakte de overwinning met 540, Switch rodeo 5 en een perfecte cork 7 op de kickerlijn. Tweede plaats ging naar Dara Howell voor de Nieuw Zeelandse Rose Battersby. Beiden kregen een 900 geland op de onderste jump, maar bij Dara was er iets meer afwerking over de ganse run.

Emilia Wint, wint de slopestyle!

 

Bij de heren kwam topfavoriet Gus Kenworthy aan de start met een begroken pols. Zonder stokken liet hij toch nog zien dat hij kan skiën en behaalde de 5de plaats. Op de derde plaats eindigde de Fransman Jules Bonnaire met veel technische variatie. Lang aan de leiding, maar uiteindelijk toch op de 2de plaats terechtgekomen is de 18-jarige Zweed Jesper Tjader. Vorig jaar
nam hij al deel aan enkele grote competities, maar dit jaar lijkt zijn jaar van de doorbraak gaan te worden. Op de eerste plaats, met slechts een half puntje meer kregen we Russ Henshaw.

Jules Bonnaire, de Fransman pakt de derde plaats in de slopestyle!

Na de slopestyle was het de beurt aan de half pipe riders om het beste van zichzelf te geven. De weersomstandigheden waren niet optimaal. Wind, warme temperaturen en met momenten zelfs wat regen. Omdat de wind in de loop van de dag nog zou toenemen, werd bij de dames de wedstrijd aangepast. Geen kwalificaties, er werd direkt finale gehouden met iedereen. Iedereen kreeg wel
drie runs, waarvan de beste score telde. De sneeuw was veel te zacht en en met de regen werd het nog trager. Er moest dus technisch perfect gereden worden in de pipe om hoogte te behouden.

De overwinning ging verrassend, maar zeer verdiend naar Tiril Christiansen uit Noorwegen. De tweede plaats ging naar de Amerikaanse Angeli Vanlaanen, zij won drie jaar geleden al de wereldbeker in Park City, maar was twee jaar afwezig
uit het wedstrijdwereldje door de ziekte van Lyme. En jawel de derde plaats ging naar België, Katrien Aerts zette een zeer technische run neer en met veel hoogte en mocht op het podium plaatsnemen.

Katrien: “Ik ben super tevreden met deze podiumplaats. Ik heb goed geskied onder moeilijke omstandigheden. Deze wedstrijd telt niet mee voor de Olympische kwalificatie, maar het geeft heel veel vertrouwen en motivatie voor de rest van het seizoen!”

Bij de mannen werden er wel kwalificaties en finales gehouden, maar de finales moesten gestopt worden na de eerste run, door het veel te slechte weer. Die éne finale run besliste dus wie er met de prijzen naar huis ging. En na 4 jaar afwezig geweest te zijn op competities, was het Tanner Hall, die de winst pakte. Voor Torin Yater Wallace en Benoit Valentin.    

Tanner Hall op weg naar winst in de half pipe.

Tiril Christiansen, winnares van de half pipe en vierde op slopestyle

 

podium van de half pipe: Torin Yater Wallace, Tanner Hall, Benoit Valentin, Angeli Vanlaanen, Tiril Christiansen en Katrien Aerts!

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief