Skilegende Glen Plake ontsnapt aan de dood!

24/09/2012

 

Een groep skiërs was op weg naar de top van Mount Manaslu in Nepal, de 8ste hoogste berg ter wereld. Bedoeling was de top te bereiken en de berg al skiënd af te dalen.

 Glen Plake klom samen met Greg Costa en Remy Lecluse, een zeer gerespecteerde gids in Chamonix. Ze werden in hun kamp op 7000m hoogte overdonderd door een reusachtige lawine. Op het moment dat ze geraakt werden door de lawine zaten ze in hun tent, zich voor te bereiden op de toppoging.

Glen Plake verteld:

“Greg and I were in a tent together, Rémy was in another. It was 4:45a and I was in my sleeping bag with my headlamp on reading my devotional when we heard a roar. Greg looked at me and said, “That was a big gust of wind,” then a second later, “No, that was an avalanche.”

Then it hit us.

I was swept 300 meters over a serac and down the mountain and came to a stop still in my sleeping bag, still inside the tent. We all went to sleep with avalanche transceivers on so I punched my way out of the tent and started searching.

Searched for 10 minutes when I realized I was barefoot. Greg was using my down suit for a pillow and I found my suit, I found everything that was in my tent – camera, sleeping bag, ski boots, it was like someone had thrown my gear in the back of a pickup – but there was no sign of Greg. Rémy and his tent are nowhere to be found.”

Slecht weer en dikke wolken zouden de reddingsoperatie vertragen. Maar er zouden al 9 doden zijn en nog 5 vermiste klimmers.

Glen Plake, extreme skiër, klimmer, skilegende,...

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief