Het witte circus begint op 27 oktober

29/09/2012

 

Op 27 oktober is er de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen voor de alpine skiërs, een reuzeslalom in Sölden.Het wereldbeker circuit van de alpine skiërs wordt ook wel eens het ‘witte circus’ genoemd. Skiers, begeleiders, media strijken neer in een skigebied, palmen dat enkele dagen in, houden de wedstrijd en reizen weer met z’n allen door naar het volgende.
 
In Sölden is traditiegetrouw de opening van het seizoen. Zowel voor de heren als de dames staat er een reuzeslalom op het programma.

In het alpine skiën hebben we 5 disciplines: slalom, reuzeslalom, super G, afdaling en de combiné (een slalom en afdaling opgeteld). Voor elke discipline apart is er een FIS wereldbeker ranking, maar diegene die het algemeen klassement over de verschillende disciplines heen kan winnen, kan zich de beste allround skiër van het jaar noemen. De ‘world cup’ winners krijgen op het einde van het skiseizoen de felbegeerde ‘crystale globe’.

Vorig jaar was Lindsey Vonn bij de dames oppermachtig. Ze won het klassement voor afdaling, super G, de combiné en het overall klassement. Bij de Heren ging het overall klassement naar Marcel Hirscher.  De alpine skiërs hebben een zeer druk seizoen met talloze wedstrijden. De meest gekende zijn: de opening in Sôlden, Lake Louise, Val D’Isère, Wengen, Kitzbuehel,Kranjska Gora,… en nog anderen. De volledige kalender kan je terugvinden op http://www.fis-ski.com/

Benieuwd wie er dit seizoen met die ‘crystale globes’ aan de haal gaat!

Marcel Hircher, winnaar van het algemeen klassement 2012.

Lindsey Vonn met al haar 'globes' van 2012

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief