proef van de traditionele keuken!

27/10/2012

 

Als je op skivakantie gaat, hoort daar ook een beetje lekker eten bij. Wij gingen op zoek naar een aantal klassieke gerechten uit de Alpen die je zeker eens geproefd moet hebben.

 Racletten in Zwitserland

 Zwitsers eten graag gesmolten kaas. Bij raclette wordt een halve bol kaas onder een vuur gehouden, zodat het bovenste laagje smelt. Die laag wordt dan vakkundig op een bord geschraapt. Het kaasgerecht wordt meestal gegeten met gekookte aardappelen in de schil, wat augurkjes en zilveruitjes.

 

Tartiflette in Frankrijk

 Tartiflette is afkomstig uit de streek van de Savoie. Het gerecht bestaat uit een aardappel gratin met Reblochon kaas, uitjes en spekjes. De aardappelen moeten zo dun mogelijk gesneden worden, zodat de smaken er goed kunnen intrekken.

 

Polenta in Italië

Polenta is een dikke warme pap gemaakt van maïsgriesmeel. Omdat Polenta een beetje flauw van smaak is, wordt de pap vaak opgediend met een tomatensausje. Als de Polenta afkoelt wordt de pap stijf. Deze kan dan in plakken gesneden worden en koud gegeten worden.

 

Smakelijk eten!

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief