Naar de sneeuw zonder skilatten!

29/10/2012

 

Niet voor iedereen betekend een wintervakantie, skiën van ’s morgens tot ’s avonds. Er zijn activiteiten genoeg in aanbieding om een hele week wintervakantie te vullen zonder de skilatten aan te binden.

Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen is de laatste jaren aan het opkomen. Met een soort van tennisrackets onder je voeten kan je heerlijk gaan wandelen door de ongerepte sneeuw. Moeilijk is het niet en dus is het een heel toegankelijke manier om van de schoonheid van een besneeuwd landschap te genieten. Tegenwoordig vind je in de meeste skigebieden aangeduide wandelroutes.

Rodelen

Rodelen of sleeën heeft iedereen al wel eens gedaan, al was het maar op een plastiek schijfje. Tegenwoordig duiken er hier en daar echte rodelbanen op en bestaan er stevige sleetjes. ’s avond een beetje naar omhoog stappen, een schnaps drinken in de après skihut boven op de berg, en daarna lekker naar beneden glijden. Let wel een beetje op, met teveel schnaps op, ga je jezelf misschien een beetje overschatten! 

 

Langlaufen

Wie niet echt wil skiën, maar toch redelijk sportief wil zijn, kan gaan langlaufen. Langlaufen is een activiteit die je zowel rustig kan beoefenen of als een echte sport. Vele gebieden beschikken over geprepareerde langlaufloipes. Hier kan je meestal de keuze maken uit routes voor beginners en gevorderden.

Welness

Vele wintersportoorden beschikken tegenwoordig over een zwembad, sauna en soms echte welness centers. Dit zijn ideale activiteiten op dagen dat het weer wat slechter is. Niets gaat boven een deugddoende massage, je spieren volledig ontspannen na het sneeuwschoenwandelen of langlaufen.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief