Avontuurlijke winterpret op de Roter Hahn vakantieboerderij

08/11/2012

 

Wie gaat wintersporten, hoeft heus niet te verblijven in een drukbezocht grijs hotel. In het Italiaanse Zuid-Tirol kan je bijvoorbeeld kiezen voor een authentieke charmante vakantieboerderij van het label ‘Roter Hahn’. Vele van deze boerderijen bieden ook activiteiten buiten de piste aan.

 Na een stevig ontbijt, met verse hoeveproducten zoals spek, confituur, vruchtensap en versgebakken brood, kan je er paardrijden door de sneeuw, rodelen of schaatsen op de Haider- of Reschensee

De meer dan 30 skigebieden in Zuid-Tirol maken zich op voor de winter. In deze regio kan je wintersport gemakkelijk combineren met een verblijf op een Roter Hahn vakantieboerderij. Meer dan 100 kleinschalige vakantieboerderijen liggen op minder dan 500 meter van de skipistes, zodat je recht van de boerderij in de sneeuwpret belandt. Voor wie niet van skiën houdt, zijn er tal van alternatieven zoals schaatsen, ijszeilen, paardrijden of sneeuwschoenwandelen.

Ijszeilen en schaatsen op de Haidersee

Van december tot maart is het ijs op de Reschensee en Haidersee stevig genoeg om te schaatsen, ijszeilen en kitesailen. Ijszeilen is een sport waarbij met een speciaal gebouwd voertuig op het ijs wordt gezeild.

Op de nieuwe vakantieboerderij Stecherhof, in het hart van het skiparadijs en langlaufgebied ‘Reschenpass’, is een vakantie vol echte winterpret gegarandeerd. De perfect geprepareerde pistes, sleebanen, winterse wandelpaden en mooie off-piste routes liggen op slechts 100 meter van de boerderij. Daarnaast ligt deze hoeve aan de rand van het Haidermeer, waardoor je er uitstekend kan schaatsen of ijszeilen.

Stecherhof
Fam. Joachim Stecher
Fischerhäuser 82
39027 Graun im Vinschgau / St. Valentin a.d. Haide
Tel. +39 0473 634010
stecherhof@gmx.net

Op de rug van een Haflinger

In Zuid-Tirol kan je volop genieten van zuivere berglucht en het schitterende uitzicht op de Dolomieten. En waarom de streek niet ontdekken op de rug van de Haflinger? Deze betrouwbare paarden maken deel uit van het Zuid-Tiroolse erfgoed.

In Flaas, een gehucht van het bergdorp Jenesien, op een dik half uur rijden van het aantrekkelijke Bozen, ligt het Oberfahrerhof van de familie Zöggeler. Kinderen leren er spelenderwijs alles over de omgang met en het verzorgen van paarden. Gezinnen worden er met open armen ontvangen en krijgen een ongecensureerde  kijk op het dagelijkse leven van deze moderne landbouwersfamilie. Je kan er elke dag met een paard op uit trekken. Toch niet helemaal overtuigd van je eigen paardrijkunsten? Een sledetocht door de bossen is des te romantischer!  

Ook andere winterse activiteiten kunnen vanuit het Oberfahrerhof. Rodelen kan bijvoorbeeld zowel op de boerderij als in de nabijgelegen skigebieden.

Oberfahrerhof
Fam. Sebastian Zöggeler
Flaas, Oberfahrer 16
39050 Jenesien
Tel. +39 0471 340084
info@reiterhof-oberfahrer.com

Skiën, sleeën, langlaufen en ook… culinair genieten!

Geen wintersport zonder après-ski, en ook hiervoor ben je in Zuid-Tirol aan het juiste adres. De streek staat immers bekend om haar fijne traditionele keuken.
Na een sportieve dag in de sneeuw, kunnen de gasten op de vakantieboerderij genieten van de ‘Marende’, een typische tussenmaaltijd met traditioneel gebakken boerenbrood, boter, kaas, spek, worst en verse kruidenthee of glühwein.

De avond inzetten doe je met hartige winterkost in een typisch boerencafé of Buschenschank. Alle boerencafé’s hebben kwaliteitsvolle streekgebonden gerechten met aangepaste regionale wijnen op het menu staan.

Een overzicht van de verschillende boerencafé’s vind je hier:   http://www.rodehaan.it/nl/boerencafes/zoek-boerencafes/

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief