Spectakel op de VW Big Air in Antwerpen

09/11/2012

 

Morgen  staat de Wereldbeker Big Air op het programma in Antwerpen. De wereldtop in het snowboarden neemt het op tegen onze Belgische topper Seppe Smits. Bij wijze van voorproefje werd er vanavond al een wedstrijd gehouden tussen België en Nederland.In de eerste ronde moesten de riders telkens een opgelegde sprong uitvoeren (rechtdoor, 180, 360, 540 en 720). Telkens zowel voor Nederland als voor België, een skier en een boarder. Daarna beslisten de teamcaptains wie de beste uitvoering had en wie het punt verdiende. In ronde twee kwamen de skiers en boarders weer ‘head to head’ tegen elkaar uit, maar nu met een trick naar keuze.

Het was een zeer spannende strijd tot op het einde toe. De score bleef gelijk opgaan, maar uiteindelijk wist België met 1 punt verschil te winnen. Mede dankzij een schitterende ondersteuning van het publiek. Voor vele riders was dit een unieke kans op dergelijke schans te springen, voor de meesten was het dan ook de eerste keer. Maar met succes, geen enkele rider heeft zich gekwetst en ze zorgden ervoor dat het een spetterende show werd!

Rider: Nicolas Elshout - foto: Taco

 

Rider: Wilko Mosterd - Foto: Taco

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief