Red Bull Illume 2013

16/11/2012

 

Red Bull Illume, ‘s werelds grootste competitie voor sport-, actie- en avonturenfoto’s, komt dit jaar terug met een nieuwe editie. Inzendingen zijn welkom vanaf 1 december 2012. Deelnemende fotografen kunnen hun beste actiebeelden insturen via de officiële website http://www.redbullillume.com/.

De ‘Image Quest 2013’ is na 2007 en 2010 aan zijn derde editie toe. Wanneer de inzendingen eind april 2013 afgesloten worden, zullen duizenden foto’s in de running zijn. Een selecte jury bestaande uit fotoredacteurs van gerenommeerde, internationale publicaties zal de 50 beste beelden voor 10 categorieën en 1 overall winnaar kiezen. Deze foto’s zullen vervolgens de wereld rondreizen als deel van een unieke en alleenstaande, nachtelijke fototentoonstelling. De overall winnaar ontvangt een Leica S camera ter waarde van 20.000 euro, terwijl de 10 categoriewinnaars een Leica X2 krijgen. De 10 categorieën zijn: lifestyle, playground, energy, spirit, close up, wings, sequence, new creativity, experimental en illumination.

Bij de laatste editie in 2010 werden in totaal 22.764 foto’s ingezonden door 4.773 fotografen uit 112 verschillende landen. Chris Burkard’s ‘Perfect Day’ met Peter Merinda die surft op de golven voor de Chileense westkust, won de eerste prijs (zie bijlage). Paul Sanders, voormalig fotoredacteur van The Times en jurylid in 2007 en 2010: “Red Bull Illume is een van de meest hoogstaande competities ter wereld. De standaard van de fotografie en het talent is geweldig, de verbeelding van de fotografen ongelofelijk. Kijken naar de foto’s is gewoonweg adembenemend.” De inzendingen tonen niet alleen dramatische beelden zoals kayakkers die van een waterval komen of klimmers die aan een onbereikbaar klif hangen, maar ook beelden van het leven achter de schermen van surfers, skaters en andere extreme sporters. Inzendingen lopen van 1 december tot 30 april 2013.Ga voor meer info en details naar www.redbullillume.com

Category Winner 2010: New Creativity, Photographer: Eric Berger, Athlete: Dan Treadway

Category Winner 2010: Illumination, Photographer: Chris Burkard, Athlete: Peter Mendia

Category Finalist 2010: Wings, Photographer: Christophe Margot, Athlete: Reine Barkered

 

www.redbullillume.com

Facebook.com/redbullillume

Twitter.com/redbullillume

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief