Belgische wintersporters in actie! Een overzicht van het voorbijë weekend.

10/12/2012

 

Afgelopen weekend waren het drukke dagen voor onze Belgische wintersporters. Bobsleeërs, snowboarders, alpine en freestyle skiërs deden overal ter wereld hun best.

De bobslee teams kwamen in actie in Winterberg tijdens de eerste wereldbeker. Het was dus hun eerste kans om te voldoen aan de BOIC normen voor de Olympische kwalificatie. De tweemansbob bij de mannen wist in de eerste run niet bij de eerste 20 te geraken (22ste) en konden dus niet starten in de tweede run. De damesteams deden het net iets beter. Het team van Elfje Willemsen en remster Hanna Mariën eindigde 16de en het team Eva Willemarck met remster Wendy Van Leuven eindigden 19de op 20 deelnemers. Hiermee voldeden ze nog niet aan de kwalificatie normen, daarvoor moeten ze 2X bij de eerste 8 landen geraken.

 Snowboarder Seppe Smits kwam in actie in Beijing (China) op de Air ’n Style. Seppe geraakte door de eerste ronde met een backside dubbel cork 1080, maar moest in de tweede ronde de duimen leggen voor Matthias Weissenbacher. Seppe werd uiteindelijk 15de. De overwinning ging hier naar een 16-jarige Japanner met een backside tripple cork 1440!

Op de wereldbeker alpine skiën in Val D’Isère was het dan weer de beurt aan slalommer Bart Mollin. In het slalommen gaat het er hard aan toe en wil je presteren moet je risicovol skiën. Door dat te doen, kan het natuurlijk wel eens gebeuren dat je een poortje mist. Dit overkwam ook Bart en hij kreeg dus geen tijd achter zijn naam. Wedstrijd afgelopen.

In Nakiska (Canada) werd er een wereldbeker skicross gehouden. Aude Aguilaniu, van oorsprong een Française, maar sinds kort genaturaliseerd tot Belgische deed het verre van slecht. In de kwalificaties skiede ze de 14de tijd. Daarna worden de crossers ingedeeld in groepen per 4 naargelang hun tijd.  Bij het tegen elkaar racen kan er veel gebeuren en enkel  de eerste twee gaan door naar de volgende ronde. Aude haalde het tot in de kwartfinales. Daar werd ze derde in haar groep en mocht ze dus niet door naar de halve finales. Door haar tijd kwam ze uiteindelijk op de 11de plaats in de ranking te staan. Aude is een grote kanshebster om voor België naar de Olympische spelen te gaan, dus zeker in ’t oog te houden op de volgende wereldbekers. 

Ook een grote kanshebster voor de Olympische Spelen is Katrien Aerts. Zij kwam in actie in Copper Mountain (USA) op TNF Park ’n Pipe Open. Dit is geen wereldbekerwedstrijd, dus deze telde niet mee voor Olympische kwalificatie. In de kwalificaties op zaterdag hield ze het bij een safe-run en werd daarmee 9de. De top 12 ging door, dus de finaleplaats was binnen zonder al te veel energie te verspelen. Op zondag in de finale moest er wel een tandje bijgestoken worden. En dat deed ze ook. Ze deed een technisch moeilijkere run en had even uitzicht op het podium, maar op het einde waren er nog een aantal meisjes die nipt iets hoger scoorden en Katrien moest tevreden zijn met de 6de plaats. Zeker niet slecht. Veel tijd om uit te rusten is er niet voor Katrien, vanaf morgen beginnen voor haar al de officiële trainingen voor de Dew Tour in Breckenridge.

Aude in de skicross

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief