Isabel Van Buynder aan het werk in Canada

20/12/2012

 

Isabel Van Buynder is een Belgische van 21. Ze studeert aan de universiteit in Toronto, Canada. Buiten haar studies concentreert ze zich op het alpine skiën.  Slalom, reuze-slalom, afdaling,… ze doet het allemaal even graag.

Isabel is afkomstig van Middelkerke en woonde daar tot haar 12de. Toen verhuisde ze naar La Giettaz in Frankrijk.  Onlangs vertrok Isabel van thuis weg omdat het volgens haar een ongezonde leefomgeving was. Ze verkoos om naar Toronto te vertrekken.  Daarmee verloor ze wel de financiële ondersteuning van thuis uit en dat maakt het haar niet gemakkelijk. Gelukkig vond ze mensen die haar willen ondersteunen, maar die voorlopig anoniem wensen te blijven.

Isabel traint in Canada onder leiding van Shelley Johnston, één van de weinige vrouwelijke coaches in het Alpine skiën.  Isabel wil zich niet enkel concentreren op de slalom zoals de meeste Belgische alpine skiërs. Ze wil resultaten behalen in al de verschillende disciplines, ze doet ze allemaal even graag.

Haar doel is nu om zich te kwalificeren voor de Olympische Winterspelen in Sochi 2014.

Begin december startte Isabel in de wereldbeker super G in Lake Louise, waar ze de 49ste plaats behaalde. Afgelopen week deed ze mee aan een aantal Nor-Am Cups in Panorama (CAN), met een 14de plaats op de slalom en een 16deplaats  in de super combiné als hoogtepunten.

Wintersportgids wenst Isabel alvast veel succes op weg naar haar doel.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief