Dakine Outerwear

21/12/2012

 

Als beetje wintersporter is het je waarschijnlijk nog niet ontgaan, er ligt een massa sneeuw in de Alpen. Het is lang geleden dat we dergelijke seizoensstart mochten meemaken. Wij scheurden de afgelopen week doorheen de borstdiepe poeder van Andermatt. Een setje Dakine kledij hield ons netjes warm en droog. Dakine is geen onbekende voor iedereen die wel eens op een surfplank of skateboard staat of met een rugzak doorheen berg en dal trekt. Voor 2013 pakt Dakine uit met een volledig nieuwe outerwear line voor ski en snowboarder. De collectie bestaat uit negen jassen en vijf broeken voor mannen en zes jassen en drie broeken voor de dames. De collectie gaat van niet-isolerende shells tot extra warme en isolerende jassen. Technisch en hoogstaande kwaliteit maakt er een high-end range van.

Wij gingen op stap met een setje uit de Clutch serie.

Het Clutch jacket is de topper uit de technische kledij van Dakine. Het is een lichte, ademende en volledig tapered drielaags shell. Een waterkolom van 20k is perfect waterdicht en heeft een uitstekend ademend vermogen. Zelfs bij hevige sneeuwval en stormachtige condities -die we de afgelopen dagen kenden- blijft de jas water- en winddicht. De losse pasvorm maakt dat je makkelijk met laagjes kan gaan werken. En die baggy-look is natuurlijk ook een belangrijk kenmerk voor een jeugdig merk als Dakine. De grote aanpasbare capuchon met stormflap en kinprotector houden je hoofd bijzonder goed beschermd. Alle opbergzakken zijn voorzien van een waterdichte rits. Op de linker onderarm is een zakje voor de skipas voorzien. Aan bergruimte en zakken trouwens geen gebrek, met een grote borstzak en twee grote zijzakken. Binnenin steek je je MP3 speler in een zak met rits. Het Clutch jacket kan aan je broek bevestigd worden. Best handig, zo komt er zeker geen sneeuw op je lichaam. Wordt het toch te warm, dan zorgen de ventilatieritsen onder de armen voor de nodige ventilatie. Het Clutch Jacket is een uitstekend en technische, comfortabele shell die losser zit dan de doorsnee technische jassen.

Conclusie: technische, comfortabele shell die uitstekend water- en winddicht is.

Adviesverkoopprijs: € 449

 

 

 

 

 

 

Over de bijhorende Clutch pant zijn we al even enthousiast. Ook dit is een lichte, ademende, volledige tapered, drielaagse pant. Net als het Jacket is ook de Clutch pant uitstekend wind- en waterdicht met dezelfde waterkolom als het jacket. Ook hier zijn alle zakken voorzien van waterdichte ritsen. Het is een bijzonder lichte broek, zo licht dat het soms lijkt alsof je niets aan hebt. Thermisch ondergoed is een must. De breedte is makkelijk aanpasbaar door twee velcro’s op de heupen. De aanpasbare sneeuwvangers zijn voorzien van een haakje om zo makkelijk over je boots te trekken. Twee grote ritsen aan de buitenkant van de benen zorgen voor de nodige ventilatie. Onderaan de binnenkant van de benen zijn de nodige verstevigingen aangebracht. Aan zakken geen gebrek, met twee grote cargozakken op de dijbenen en twee broekzakken die voorzien zijn van een warm stofje, ideaal om je handen op te warmen.

 

Conclusie: zeer lichte en technische broek waarmee het heerlijk rijden is.

Adviesverkoopprijs: € 379

 

 

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief