Nederland blijft voorlopig een vlak land

28/12/2012

 

Vorig jaar kwam de Nederlander Thijs Zonneveld met het idee om een berg van 2000m hoog te bouwen in Nederland. Voorlopig mag hij zijn plannen wel opbergen. Maar helemaal opgeven wil Zonneveld niet doen.

Het zou te kostbaar zijn om een berg van 2 kilometer hoog en met een basis van 14 kilometer te bouwen. Er zijn heel veel stenen, zand, plastic, staal, beton of glas nodig. Ramingen van de kosten lopen sterk uiteen, maar komen op bedragen uit die liggen tussen de € 4 en 7 biljoen (4.000 tot 7.000 miljard). Bovendien is er zoveel materiaal nodig, dat schaarste op de wereldmarkt dreigt als de berg gebouwd zou worden.

Zonneveld is toch een beetje verbaasd door de negatieve berichten en wil zeker niet opgeven. “De kosten zullen hoog oplopen, daar is geen twijfel over. Maar we kunnen toch beginnen met een kleinere berg van zo’n 300m. De berg moet in fases gebouwd worden.” aldus Zonneveld.

De berg zou voor de kust van Nederland gebouwd worden en zou tal van functies kunnen vervullen. Men zou er op kunnen skiën, raften, fietsen, wandelen,…
Er zouden windparken en watrekrachtcentrales op kunnen gebouwd worden,…

Nederland is nu wel een land waar men niet zo opkijkt van een mega-project, maar dit zie ik er toch nog niet zo snel komen. Talloze tekeningen van de berg circuleren op het internet. Laat even je fantasie gewoon los!

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief