Jasper Balcaen en Elien Allaert onder de WK limiet

06/01/2013

 

Afgelopen dagen kwamen twee Belgen in actie op de IPCAS wedstrijden in Rinn (Oostenrijk).

Op IPCAS wedstrijden kunnen deze skiërs punten verdienen om dan te mogen starten in Europa Cup en World Cup wedstrijden. De omstandigheden waren niet gemakkelijk. Door de regen was de sneeuw niet optimaal. Toch gingen de wedstrijden gewoon door. Er stonden twee slaloms geprogrammeerd.

 Jasper Balcan had tijdens de eerste slalom een beetje pech. Hij verloor aan de tweede poort zijn ski en dat betekende ‘game over’. In de tweede slalom ging het een stuk beter. Hij skiede een zeer sterke eerste run. De tweede run was redelijk, maar kon beter. Uiteindelijk leverde hem dit de 8ste plaats op. En de achterstand in tijd om het podium te halen was klein en dus veelbelovend voor de volgende wedstrijden. Bovendien blijft Jasper met zijn puntenscore onder de limiet voor het WK en daarmee was hij zeer tevreden.

 Bij de dames kwam Elien Allaert aan de start van de slalom. In de eerste slalom ging ze zeer goed van start en stond aan de leiding. Voor de tweede run begon het te regenen en Elien startte een beetje te terughoudend in deze  run. Hierdoor verloor ze de eerste plaats en moest ze tevreden zijn met de tweede stek. Dat leverde haar 209 punten op. Ook  zij blijft hiermee onder de WK limiet. Tijdens de tweede slalom nam ze meer risico, Elien wou zo een nog betere puntenscore behalen. En dat lukte ook. Na twee runs was ze nipt sneller dan een Brits meisje en Elien pakte de overwinning!

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief