8 doden in Italië

07/01/2013

 

In de Italiaanse Alpen zijn de afgelopen dagen in totaal 8 mensen omgekomen. Zes Russen kwamen om bij een ongeval met een sneeuwscooter en twee Italiaanse skiers werden bedolven onder een lawine.

Het eerste ongeval met de sneeuwscooter was in het skigebied van Cavalese. Een sneeuwscooter met aanhanger ging te snel en miste een bocht. In de aanhanger zaten 6 Russische toeristen, die kwamen in een ravijn terecht en kwamen allen om. De twee opzittende van de scooter zelf, raakten ook zwaargewond.    

Een dag later kwamen in dezelfde vallei in Italië ook nog eens twee skiërs om het leven. Zij werden bedolven onder een lawine. Beiden droegen een lawinebieper, maar de hulpdiensten vonden hen te laat. 

De vallei van Cavalese blijft dus vervloekt. De meesten zullen nog wel de ongelukken met de kabelbaan herinneren. In ’76 vielen er 43 doden in Cavelese toen een cabine naar beneden viel door een gebroken staalkabel. In 1998 sloeg het noodlot opnieuw toe op dezelfde plaats, toen raakte een vliegtuig de kabel en stortte de cabine opnieuw naar benden, met 20 doden als gevolg.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief