Freeride World Tour in Revelstoke

13/01/2013

 

Op 11 januari was er in Revelstoke, de eerste tourstop van de Freeride World Tour.Het was een ganse week slecht weer geweest in Revelstoke, maar de dag van de wedstrijd brak het helemaal
open en de wedstrijd kon plaatsvinden onder een stralend blauwe hemel. De wedstrijd wordt gehouden op een flank met de naam ‘The Mac Daddy Face’. De linkse kant van de flank is steil en uiterst geschikt voor zeer snelle lijnen. De rechtse kant van Mac Daddy is een iets speelser terrein.

Een aantal toppers maakten een val en haalden dus geen podium op deze eerste stop. Zo viel Aurelien Ducroz, één van de grote kanshebbers op de overall overwinning. Ook Reine Barkered, de winnaar van vorig seizoen, kwam ten val. Dit was niet het geval voor Drew Tabke. Tabke skiedde een zeer sterke en snelle lijn met drie grote cliff drops in. Tabke won deze etappe met maar liefst 10 punten voorsprong op de tweede skier, Jeremie Heitz. Julien Lopez werd derde.

Voor de dames werd het geen gemakkelijke wedstrijd. Ze kwamen na de mannen en actie en de Mac Daddy face was ondertussen in de shaduw komen te liggen. De sneeuw transformeerde snel en werd karton sneeuw. Vele dames kwamen dan ook ten val. Diegene die iets meer op reserve skiedde en recht bleven, behaalden een goede plaats. De huidige Freeride Wereld kampioene Christine Hargin won de wedstrijd door een zeer aggresieve lijn te skiën. Nadine Wallner werd tweede en Natalie Segal werd derde.

De volgende tour stop in op 17 januari in Courmayeur.

fotos: D.Carlier en J.Antoniuk

deelnemers hiken naar de start!

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief