Dare2b jacket & softshell

17/01/2013

 

Een paar dagen voor ik eindelijk nog eens richting Alpen rijd, krijg ik een telefoontje met de vraag of ik niet geïnteresseerd ben om een jas en softshell van Dare2B te testen. Aangezien skiën voor een deel toch zien en gezien worden is, is het altijd leuk om met wat nieuwe dingen op pad te gaan. De omstandigheden waren ideaal om de kleding goed te testen: natte sneeuw in het dal, verse sneeuw bovenaan de berg.

Attained Jacket

Mooi jacket in een modieus blauw kleurtje. De dagen van zwarte en donkere skikledij lijken gelukkig maar definitief voorbij. Kleur is in. De jas bevat voldoende opbergzakjes om wat kleine zooi, die je steeds bij hebt, praktisch weg te steken.  Wat ons prima bevalt, is het feit dat alle ritsen van deze zakjes extra waterdicht gemaakt zijn. Ritsen zijn immers een zwak punt in de waterdichtheid van je jas.  Met die waterdichtheid zit het wel goed. Dare2B gebruikt hiervoor een ons onbekend membraan maar dat zijn werk voortreffelijk doet. De jas heeft mij de volledige dag goed droog gehouden en dat in condities die ‘nat’ te noemen waren.   Ook naar warmte toe isoleert de jas meer dan voldoende.

Conclusie: een goed jacket die doet wat hij moet doen en die voor de gemiddelde skiër zeker zal volstaan.

Breeze Beat Softshell

Ik geef onmiddellijk toe, ik ben geen fan van softshells. Ik blijf met de idee en het gevoel worstelen dat ze me niet voldoende beschermen wanneer ik de berg op ga. Ik moet mijn mening dringend herzien. De tweede dag van de skitrip komt de zon voorzichtig piepen. Ideaal om deze softshell eens goed te testen.

Eerst en vooral, een softshell is comfortabel en zacht. Zeker deze van Dare2b. De binnenvoering is in een soort van zachte fleece en dat voelt niet enkel leuk maar ook gewoon warm aan.  Er zijn opnieuw meer dan voldoen zakken voorzien en ook verluchting onderaan de armen. Die verluchting is niet onbelangrijk: een softshell is immers uitstekend geschikt om tijdens warme dagen te gebruiken. De waterdichtheid is ook meer dan voldoende om bij lichte sneeuwval droog te blijven.

Conclusie: ideaal voor op dagen dat het weer beter is. Zeer leuk en comfortabel om te dragen.

 

 

 

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief