Rembert Notten droomt van de Freeride World Tour

21/01/2013

 

Rembert Notten is 23jaar en afkomstig uit Neerpelt. Hij nam deze week deel aan de freeride week in Verbier.

 Rembert Notten is misschien wel één van de veelzijdigste skiërs in België. Hij begon als kind bij het racing team van Snow Valley en deed daar de nodige skitechniek op. Toen het freeski team Airborne er kwam, stapte Rembert over van het alpine skiën naar het freestylen. Ook daarin behaalde hij mooie resultaten, met een derde plaats overall op het BK van 2011 als hoogtepunt. Even maakte hij een uitstapje naar het schansspringen en verbrak daar even het Belgische record van Tom Waes.

 Nu stort Rembert zich volledig op het freeriden en met succes. Rembert droomt ervan om te kunnen starten in de Freeride World Tour, de meest hoogstaande freeride wedstrijd ter wereld. Maar hier mag zomaar niet iedereen aan deelnemen. Men moet zich hiervoor plaatsen via de Freeride World Tour Qualifiers. En zelfs om in die wedstrijden een startplaats te verkrijgen, is niet altijd evident.

 Deze week kreeg Rembert de kans om deel te nemen aan de Freeride Week in Verbier. Tijdens de week werden er 4 verschillende wedstrijden gehouden, telkens op een andere flank. De riders kunnen niet op de flank skiën voor de wedstrijd. Ze kunnen enkel van onderuit naar de flank kijken en zo een lijn uitkiezen die ze gaan skiën. Al wie dit ooit al eens geprobeerd heeft, zal kunnen beamen dat dit echt niet simpel is. Van onderuit is alles zeer goed zichtbaar, maar eens je bovenaan staat, is alles andersom en kun je meestal niet alles zien tot beneden. Het is echt iets wat een hoop ervaring vraagt.

 Rembert scoorde nog geen podium plaatsen, maar deed wel een hoop ervaring op en zal zeker nog deelnemen aan andere kwalificatie wedstrijden in de toekomst.

Meer info kan je terugvinden op

één van de wedstrijdflanken, kies van onderuit de lijn die je gaat skiën!

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief