Verboden om sneeuwballen te gooien

24/01/2013

 

Door de koude blijft de sneeuw goed liggen in ons landje. De sneeuw nodigt natuurlijk uit om in te spelen of met sneeuwballen naar elkaar te gooiën. Maar pas op!

Terwijl in het Nederlandse Breda gisteren onder het goedkeurende oog van de politie een massaal sneeuwballengevecht plaatsvond waarvoor op Facebook was gemobiliseerd, kan diezelfde activiteit in Vlaanderen op veel minder officiële welwillendheid rekenen. De Morgen stelde vast dat in het reglement van vele Vlaamse scholen een verbod staat op sneeuwballen gooien op de speelplaats. Zo ook bij het Gemeentelijk Instituut in Brasschaat, waar ze geen enkel risico willen nemen na een voorval enkele jaren geleden. Toen hield een ambulancier die de school bezocht een kapotte bril over aan een sneeuwbal in het gezicht. Ook buiten de scholen botsen kinderen in veel Vlaamse gemeenten op een njet. Onder andere in Malle, Wingene, Kortenberg, Sint-Pieters-Leeuw, Lier, Hasselt en Dendermonde zijn glijbanen of sneeuwballen gooien verboden. In Dendermonde kunnen kinderen een GAS-boete van 120 euro krijgen als ze worden betrapt. De Vlaamse kinderrechtencommissaris Bruno Vanopbergen betreurt deze zoveelste beknotting van de mogelijkheid voor kinderen om zich uit te leven en te spelen.

Zou er voor skiën of snowboarden op kleine hellingen ook een verbod zijn?

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief