Winter X-Games dag 2: Seppe goes tripple!

26/01/2013

 

De tweede dag op de X-Games in Aspen omvatte de kwalificaties Slopestyle ski heren, finales half pipe ski voor zowel dames als heren en de finale snowboard big Air.

In de slopestyle was het James Woods die de hoogste score behaalde. ‘Woodsy’ zoals ze hem noemen, is in goede doen de laatste weken. Hij wist ook al de wereldbeker in Copper Mountain te winnen, twee weken geleden. Benieuwd of hij in de finale opnieuw de hoogste score kan halen. Ook Andreas Hatveit, Alex Bellemare, Henrik Harlaut, Bobby Brown, Jos Christensen, Nick Goepper en Alex Schlopy zien we terug in de finale.

In de half pipe waren we al toe aan de finales. Bij de vrouwen kregen we een open wedstrijd en de dames toonde dat ze steeds zwaardere trick beginnen doen. Alhoewel bij sommige nog wel wat stijl ontbrak. Het was de Amerikaanse Maddie Bowman die won, Roz Groenewoud, de winnares van vorig jaar, werd tweede. Megan Gunning werd derde.

Bij de mannen was het een strijd tussen de USA en Frankrijk. Van de 8 riders in de finale waren er 5 uit de USA en 3 uit Frankrijk. De USA won de strijd en bezette de eerste drie plaatsen. Kevin Rolland was de eerste Fransman op de vierde plaats. Derde werd Simon Dumont, het was weer een tijdje geleden dat hij nog eens op het podium stond. Maar toch met een gebroken pols met 7 pinnen in, bewees hij dat hij er nog steeds bij hoort.  Op de tweede plaats stond Torin Yater-Wallace. De eerste plaats ging verdiend naar David Wise.

Als laatste wedstrijd van de avond was het de Big Air voor de snowboarders. Seppe Smits deed het uitstekend en wist zijn eerste tripple cork te landen. De finale was zeer spannend en van uitzonderlijk niveau. De éne na de andere tripple werd geland. Seppe was gedurende gans de wedstrijd in de running voor een  podiumplaats, maar Torstein Horgmo landde in zijn allerlaatste poging een switch backside tripple en hiermee viel Seppe net naast het podium. Jammer, maar een vierde plaats op de X-Games is een geweldige prestatie van Seppe. Hij komt ook nog in actie op de slopestyle, dus misschien kan hij daar zorgen voor de eerste Belgische medaille op de X-Games!

 

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief