Belgische freestyle skiërs tonen zich op Europese wedstrijd

05/02/2013

 

Zeven jeugdige riders van het Freeski Team Airborne trokken afgelopen weekend naar het Duitse Postwiese voor een wedstrijd in de ‘Chill ’n Destroy’ tour, een Europese Freestyle ski tour.

Zaterdagmorgen, 2 februari, schreven 7 Airborne Freeskiriders zich in voor de slopestylewedstrijd “Chill and Destroy” in het Duitse Postwiese, Winterberg. Voor de meeste Airborneriders was het een eerste confrontatie met riders buiten hun eigen team en buiten België. Ze namen deel in 3 categorieën. Roos Schwagten bij de meisjes, Arne Vanormelingen en Stijn Smekens bij de -15 jarigen, Ward Nelissen, Sander D’helft, Mathieu Verlinden en Maxime Lemaître bij de senioren. Tijdens de opwarming miste Stijn een rail en moest met een gapende wonde aan het scheenbeen afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Daar werd hij met naald en draad weer opgelapt, maar deelnemen aan de wedstrijd was uitgesloten.

Arne kon zich makkelijk plaatsen voor de finale. Roos had geen finale nodig want er waren jammer genoeg maar 3 meisjes ingeschreven. Zij gooide een paar mooie 360’s en ook op de boxen lukte het aardig. Hierdoor wist ze een tweede plaats te veroveren. De eerste plaats ging naar de Duitse Gianna Bonnemann. Voor de +15-jarigen was het niet zo evident zich in de finale te wurmen waar zij zich moesten meten met de ouderen. Toch plaatsten Ward, Mathieu en Sander zich met een mooie run voor die finale.

Arne zette dan de puntjes op de i met een 360 mute grab en een lipslide en behaalde een verdiende eerste plaats. De ouderen moesten alles uit de kast halen om zich te handhaven. Ward behaalde met een mooie 540 en een paar knappe 270/450 outs een vijfde plaats. Mathieu verdiende zijn zesde plaats met een 360 tailgrab en een truckdriver over de ton. Sander wist de jury te bekoren met enkele 360’s met variatie in de grabs. Op de rails hield hij het safe. Hij werd zevende. De eerste plaats was voor de Duitser Florian Preuss.

Onze Belgische riders haalden zelfs het WDR sportnieuws. Bekijk hier het filmpje

helemaal rechts, Arne Vanormelingen, die de overwinning behaalde in de categorie -15 jaar!

verslag door:Paul Nelissen

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief