Damüls, het sneeuwrijkste dorp ter wereld?

07/02/2013

 

Damüls is niet zo bekend in Vlaanderen, op zich is dit wel verwonderlijk. Het heeft immers toch wel wat troeven dat het kan uitspelen.  Een van die troeven is de nabijheid. Op ongeveer acht uur rijden sta je in Damuels.
Dat maakt dat het een leuke bestemming is voor een weekendje op de latten. In de late namiddag vertrekken en voor middernacht lig je onder de wol. Er is ook meer dan voldoende accommodatie omhanden voor een last-minute trip.

Damüls staat bekend als  het sneeuwrijkste dorp van de wereld. Zo valt er op sommige seizoenen meer dan 6 meter sneeuw. Je kan dus gerust stellen dat het hier sneeuwzeker is.  Dit komt door de ligging van het gebied. Damüls ligt op één van de eerste grote bergen die storingen tegen komen op weg naar de noordalpen.  Om over deze bergen te geraken moeten deze depressies hun lading kwijt geraken. Dit in combinatie met de hoogte van 1400meter waarop Damüls ligt zorgt ervoor dat het er voldoende koud is om te sneeuwen.

Damüls is sinds een aantal jaar verbonden met het nabijgelegen gebied van Mellau. Dit maakt dat je een skigebied ter beschikking hebt van 150km pistes.  Het grootste deel van de pistes zijn blauw en rood. Kortom, een gebied dat erg geschikt is voor de gemiddelde skiër. Diegene onder ons die op zoek zijn naar super steile pistes, helaas, die komen hier waarschijnlijk minder aan hun  trekken.

Met een 150 kilometer pistes kan je al een leuke dagtocht skiën.  Een tip hier is om s’morgen svroeg de parking met de wagen over te steken en verder de berg op te rijden. Je komt dan terecht in het uiteinde van het dal waar je rechts de lift kan nemen naar het grote gebied en links naar een kleiner deel van het gebied. Hier ben je helemaal alleen.  Voor de freeriders onder ons vind je hier ook heel wat terrein dat makkelijk bereikbaar is.

Damüls is geen feestdorp. Hier ga je niet om na het skiën op de tafels te staan dansen. Hier kan je wel genieten van lekker eten en veel regionale specialiteiten. Het Bregenzerwald waar Damüls  deel vanuit maakt is ondertussen bekend geraakt voor zijn vele culinaire geneugten. Probeer zeker eens een lokale bergkaas uit.

Alles samen maakt dat ik hier zeker nog eens terug kom. Het is niet ver, er valt veel sneeuw en ik kan er lekker eten. Meer hoeft dat niet te zijn voor mij.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief