Millet Couloir Caché

08/02/2013

 

Millet staat al jaren bekend om haar hoogstaande technische kledij. De tijd dat Millet synoniem was aan een dikke, bolle donsjas voor de new-beat lover, ligt al even achter ons. Reeds sinds 1950 lever Millet materiaal aan alpinisten en extreme expeditieleden. Het feit dat hun materiaal getest, gebruikt en goedgekeurd wordt door de berggidsen van Chamonix, laat geen twijfel bestaan over kwaliteit en functionaliteit. In het kader van hun couloir sessions, verschijnt er regelmatig een filmpje op de Millet site. Idee is om de locatie van de couloir of de plaats in het filmpje te bepalen en zo kans te maken op een Couloir Caché jacket. Los daarvan, de filmpjes zijn ook gewoon heerlijk om zien. Onze favoriet is momenteel edit #3, met freerider Robin Kaleta. De coördinaten op de jacket en pants verwijzen naar de zuidwestwand van Tour Ronde, aan de Italiaanse kant van de Mont Blanc. Niet dat we ons meteen willen gaan vergelijken met de atleten, freeriders en alpinisten uit de Millet-stal, maar zodra we op stap gingen met de Couloir Caché jacket en pants waanden we ons toch een stuk fitter en sterker dan voorheen.

Uitstekend jacket voor al uw extreem werk

Het Couloir GTX JKT jacket draagt overduidelijk de sporen van een extreme alpinisten achtergrond. Het jacket is bijzonder stevig uitgevoerd en schouders, ellebogen en naden zijn verder extra sterk uitgevoerd. Het jacket zit strak rond het lichaam, maar laat toch voldoende ruimte om laagjes onder te dragen. Een drielaags Gore-Tex Pro Titan materiaal houdt je uiteraard wind- en waterdicht. Getapete naden, extra stevige ritssluitingen, een sneeuwvanger voorzien van stretchstof, ruime ventilatieopeningen onder de arm, … slechts een greep uit de kenmerken die duidelijk maken dat dit jacket meer dan uitermate geschikt is voor de gemotiveerde ski mountaineer. Voldoende zakjes voor opbergruimte maken dat je al je spullen netjes kwijt kan. Met name de twee grote borstzakken vinden wij bijzonder handig. Het capuchon is makkelijk aanpasbaar en het vizier ervan is extra stevig uitgevoerd. Minder opgezet zijn wij met het stukje binnenmouw dat over je duim past. Het houdt uiteraard je mouwen uitstekend op zijn plaats, maar in ons geval zijn de openingen net iets te klein wat na een lange dag toeren voor een vervelend gevoel zorgt. Dat kan persoonlijk zijn, alle handen zijn tenslotte anders, en is natuurlijk snel aan te passen. Het Couloir GTX jacket komt in grijs/zwart of geel/zwart en heeft een richtprijs van €550.

Prima ventilatiemogelijkheden

 

 

 

 

 

Erg stevige naden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was nog best koud toen wij eropuit trokken. Ook daar heeft Millet uiteraard een oplossing voor. Een Couloir Primaloft jacket fungeert uitstekend als tussenlaag onder je jacket. Het is licht, warm, ziet er in die gele kleur erg flashy en modieus uit en zit heerlijk. Een Primaloft isolatielaag houdt echt alle warmte binnen terwijl er toch zorg is gedragen voor een heerlijk draagcomfort en voldoende grote zakken, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Wat meer is, dit Primaloft jacket kan je verder gewoon perfect dragen op weg naar kroeg, winkel of restaurant. Richtprijs: €200

Licht en warm

Het setje vervolledigen doen we met de Couloir GTX pants. De lijn van het jacket wordt hier gewoon doorgetrokken. Dat betekent dezelfde drielaags Gore-Tex Pro Titan in een bijzonder sterke Dual Tech construction. De knieën zijn voorgevormd wat klimmen een stuk makkelijker maakt. Verder merken we verstevigingen aan de onderkant van de binnenbenen. Wanneer je gaat toerskiën of wanneer je met crampons op stap gaat, zijn dat namelijk erg kwetsbare plaatsen aan je kledij. De bovenkant van de broek is door middel van velcro strips aan ieders maat aan te passen. Door een systeem van haakjes kunnen broek en jas aan elkaar bevestigd worden. Suspenders zijn voorzien, maar hou je daar niet van, dan kan je deze makkelijk verwijderen. Ruime zakken en dito ventilatiemogelijkheden maken van deze Couloir GTX een no-nonsense pant, waarmee je je geen enkel moment zorgen hoeft te maken. Voor de pants betaal je €380.

 

In die laatste zin, steekt de hele essentie van Millet. Het enige waar jij je, tijdens je beklimming of afdaling van die verborgen couloir mee moet bezig houden is je strijd tegen de elementen. Het genieten van de natuur en de uitdaging waarvoor je staat. En dan wil je je echt geen enkel moment om je kledij en de rol van die kledij bekommeren.

Uitstekend materiaal voor fervente toerskiërs, ski-mountaineers, of alpinisten van allerlei pluimage.

 

 

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief