Bergans Fonna Down Jacket

13/02/2013

 

We gaan maar meteen bekennen: wij zijn nogal liefhebber van dons. Eens je het gevoel en de warmte van dons gewend bent, is het maar moeilijk iets anders kiezen. Dons is licht, warm en zit gewoon lekker. Het Bergans Fonna Down Jacket is het summum van deze eigenschappen.Het Fonna Down Jacket is een extra warm, technisch jacket, samengesteld uit waterafstotend en winddicht materiaal. De asymmetrische donskamers maken er een buitengewoon warme jas van. Het Fonna Down Jacket is daarbovenop voorzien van zowat alle technische eigenschappen die normaliter voorbehouden blijven voor technische ski-jackets. We denken aan een zakje op de arm om je skipas op te bergen.

Of een capuchon dat voldoende ruim is om over je helm te passen. Een afritsbare sneeuwvanger houdt bij eventuele valpartijen de sneeuw uit je jas. Velcro sluitingen aan de armen zijn netjes aanpasbaar en het jacket biedt voldoende zakken om al je spullen in kwijt te kunnen. Ter hoogte van je aangezicht is een lekker zachte stof voorzien. Zelfs toeren of hiken vormen geen probleem: de grote ventilatieritsen onder de arm houden het lichaam netjes koel.

 

Ruime ventilatie

En, zoals het bij een goed donsjas hoort, is er de mogelijkheid het hele jacket in een compressiezak op te bergen. Niet dat het Fonna Down Jacket dan plots een minuscuul pakje wordt, maar het past toch netjes in je rugzak. Waar de meeste dons jassen niet echt geschikt zijn voor het betere skiwerk, hoef je je met dit jacket echt geen zorgen te maken. Het is bijzonder stevig uitgevoerd en kan wel wat beulwerk verdragen.

 

Compressie en plaats voor de mp-3

Voor de fashionistas onder jullie: nog goed nieuws. Het Fonna Down Jacket ziet er, met de asymmetrische sluiting en de fantastische kleurtjes simpelweg schitterend uit.

Voortaan heb je geen enkel excuus meer om te gaan skiën of snowboarden tijdens extreem koude dagen. Het Fonna Down Jacket is verkrijgbaar in vier schitterende kleurcombinaties en wordt het jouwe voor € 420.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief