Katrien Aerts op het podium in Tignes

20/02/2013

 

Vandaag werd in Tignes een etappe van de SFR Freeskiing Tour gehouden.

Deze wedstrijd was een gouden level AFP wedstrijd en er waren dus best veel punten te verdienen. Bovendien was er voor de mannen een wild card te verdienen voor de European X-Games, wat maakte dat er een sterk deelnemersveld aan de start stond.

Al vanaf de kwalificaties ging het goed voor Katrien. Maar er waren nog sterke meisjes en het werd zeer spannend voor een plaats in de finale. Maar Katrien haalde het en kon ’s avonds starten in de finale. Eens in de finale was de druk weg en was er niks te verliezen.
Katrien haar eerste run was direct goed. Haar beste run die ze ooit in wedstrijd landde. De andere meisjes maakten enkele foutjes en na de eerste run stond Katrien zelfs aan de leiding. Maar een wedstrijd is pas over na twee runs natuurlijk.
In de tweede run wou Katrien een nieuwe trick proberen op de laatste hit. Spijtig geraakte ze daar niet en viel ze al halverwege haar run. Anais Caradeux en Marie Martinod scoorden beiden nog hoger in de tweede run en zo kwam Katrien op de derde plaats terecht. Een zeer mooië prestatie!

Volgende week is Katrien in Laax voor een weekje training, daarna gaat het richting Oslo voor de wereldkampioenschappen.

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief